Video: Hannes Soomer võttis etapivõiduga magusa revanši

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalavahetusel sõideti Misano ringrajal noorte karikasarja European Junior Cup neljas etapp, mis kulges sarnaselt Asseni etapile algusest lõpuni Hannes Soomeri dikteerimisel. 

Kvalifikatsioonivõidule järgnes ka võit pühapäevases võistlussõidus, mis tõstis Eesti võidusõitja punktitabelis teisele kohale. Nelja etapi järel on tema ees kümne punktiga vaid hispaanlane Mika Perez (81) ja Hannesele (71) järgneb Paolo Grassia (55).

«Terve nädalavahetus läks plaanipäraselt,» arvas Soomer pärast võistlust. «Tulime Misano ringrajale hea tundega ja saime treeningutel kindlust juurde. Seda ei suutnud rikkuda ka kerge kukkumine teisel vabatreeningul – ratta seaded olid suurepärased ja mõistsin kiiresti, et saan võidu nimel sõita.»

Pühapäevasele võistlussõidule startis Soomer parimalt stardikohalt, ent esimeste kurvide rüsinas möödusid temast kolm konkurenti – mis juhtus? «Tegin vale käiguvahetusega oma elu keerulisemaks,» muheleb võidumees. «Järgneva paari ringi jooksul otsisin sobivaid rünnakumomente ja sain liidrikoha tagasi. Seejärel õnnestus mul konkurentidega väike vahe sisse sõita ja seda sõidu lõpuni säilitada, kuigi Mika Perez ei andnud mulle hõlpu. Võit Misanos on minu jaoks eriti magus, sest see on raske ja keeruline ringrada, mis nõuab palju õppimist. Mul on võidu üle väga hea meel, võiks isegi öelda, et mul õnnestus võtta revanš eelmisel etapil Donington Park’s juhtunu eest – seal tuli mul õnnetuse vältimiseks rajalt maha sõita, mistõttu jäi kindlana tundunud võit võtmata.»

Noorte karikasarja sõitudes ei tule midagi lihtsalt kätte ja nii ilmestasid eilsetki sõitu vihane heitlus ja mitmed kukkumised, kus kurvi sisenedes ei mahtunud üheskoos enam rajale prantslane Dorian Laville ja itaallane Giuseppe de Gruttola. Hannes Soomeri järel saavutas teise koha viimaselt stardikohalt ette sõitnud Mika Perez ning kolmandale kohale tuli Ungari võidusõitja Richard Bodis. Noorte karikasarja järgmine etapp toimub septembri, kui sõidetakse Saksamaal Lausitzringil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles