Harting tihedast konkurentsist: olen seda alati oodanud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Harting.
Robert Harting. Foto: SCANPIX

Kettaheitja Robert Harting kindlustas eile toimunud Saksamaa meistrivõistlustel koha Rio olümpial. Viimasel katsel heidetud 68.04 kindlustas talle meistritiitli, millega kaasneb ka olümpiapääse.

Enne nädalavahetust oli Harting raskes seisus. Ta oli ületanud küll olümpianormi (65 m), kuid asus Saksamaa edetabelis alles viiendal kohal. Olümpiale pääseb kolm sakslast ja seega oleks tiitlikaitsja välja jäänud. Põnev esikohaheitlus oma venna Christophiga pani aga Roberti ketta eile võimsalt lendama.

Lisaks Robert Hartingule on olümpianormi täitnud veel tema vend Christoph, Markus Münch, Daniel Jasinski ja Martin Wierig. Neli viimast meest peavad omavahel jagama kaks ülejäänud olümpiapääset.

«Ma olen sportlasena alati sellisest konkurentsist unistanud. See aitab mul endast kõik välja panna,» ütles Harting, kelle 68.04 on maailma hooaja edetabeli kolmas tulemus. «Mul oli terve võistluse vältel kõigi meeste üle tõsiselt hea meel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles