Põnevad spekulatsioonid: kas Ojamaast saab Torrese klubikaaslane?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Torres
Fernando Torres Foto: SCANPIX

Austraalia meedias liiguvad jutud, nagu oleks kohalik suurklubi Sydney FC huvitatud eestlasest ründajast Henrik Ojamaast. Portaal FourFourTwo kirjutab, et Sydney on lisaks Ojamaa värbamisele võtnud käsile ka plaani, millega üritatakse endale värvata mõni tõeline suurnimi.

Lisaks Ojamaale seostatakse Sydneyga ka selliseid mehi nagu Fernando Torres ja Jose Antonio Reyes. Austraalia liigas võib iga klubi endale palgata kaks kõrgema palgaga mängumeest ja hetkel on Sydney puhul üks koht vaba. Praegu täidab ühe kõrgepalgalise mängumehe positsiooni Slovakkia koondislane Filip Holosko.

Võimalik liituja on ka 43-aastane väravavaht Mark Schwarzer, kes viimasel kahel hooajal Chelsea ja Leicester City ridades Inglismaa meistriks krooniti. Tema liituks külalismängija lepinguga, mis lubaks tal kaasa teha maksimaalselt 14 liigamängus.

Backpagefootball.com peab tänavu Madridi Atletico ridades Meistrite liiga finaali jõudnud Torrese liitumist siiski üsna ebatõenäoliseks, kuna mehe palgasoov on väidetavalt 8 miljonit dollarit aastas (5,2 miljonit eurot). See käivat Sydneyle üle jõu. Viimane tõeline superstaar, kes klubi ridades mängis oli Alessandro Del Piero.

Lisaks Del Pierole on Austraalia kõrgliigast läbi käinud palju suuri nimesid, teiste seas William Gallas, Dwight Yorke, Emile Heskey, Robbie Fowler, David Villa ja Romario.

Sportingnews.com kirjutab omakorda, et Sydney FC pole sugugi ainus Austraalia klubi, kus Ojamaa vastu huvi tuntakse. Eestlasele on silma peale pannud ka Melbourne City ja Western Sydney Wanderers.

Mais 25-aastaseks saanud Ojamaa jaoks oleks Austraalia puhul tegemist juba üheksanda välisriigiga, kus ta profijalgpalli mängib. Seni on ründaja nimekirjas Inglismaa (Derby County, Stafford Rangers, Swindon Town), Saksamaa (Aacheni Alemannia), Holland (Sittardi Fortuna), Soome (Rovaniemi Palloseura), Šotimaa (Motherwell), Poola (Varssavi Legia), Norra (Sarpsborg) ja Austria (Innsbrucki Wacker).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles