MK-etapi parimaks eestlaseks tõusis Tanel Leok

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok Briti GP-l
Tanel Leok Briti GP-l Foto: Eesti mootorrattaspordi föderatsioon

Motokrossi maailmameistrivõistluste üheteistkümnes etapp toimus sellel nädalavahetusel Inglismaal Matterley Basini krossirajal. Parima tulemuse meie meestest tegi Tanel Leok, kes sai etapi kokkuvõttes 19. koha. 

MXGP klassi avasõidus sai parima stardi venelane Jevgeni Bobrõšev. Ta suutis teistega kiirelt väikese vahe sisse sõita, kuid sel hetkel, kui teiseks tõusis sloveen Tim Gajser, hakkas vahe vähenema. Sarja liider püüdiski venelase kinni ja möödus temast üsna lihtsalt. Bobrõševile lähenesid seejärel ka prantslane Guillod ja itaallane Cairoli. Peagi oli kolmik koos, misjärel venelane rajalt välja sõitis ja mõlemad konkurendid endast mööda lasi. Gajser võitiski sõidu, Cairoli möödus sõidu lõpus veel Guillod'st ning lõpetas teisena.

Parim eestlane oli avasõidus Priit Rätsep. Ta pääses stardist kohe top 20 sisse ja püsis seal sõidu lõpuni, tulles finišisse 18. kohal. Leok suutis kolmanda kümne lõpust 20. tõusta. Gert Krestinov lõpetas sõidu 24. ja väga kehva stardi saanud Harri Kullas 26.

Esimeses sõidus parima tulemuse sõitnud Priit Rätsep: «Progress on see, mis on põhiline ja võrreldes eelmiste nädalavahetusega toimus ikka võidusõit. Esimeses sõidus lõpetasin 18. kohal. Teises sõidus käis esimesed 10 minutit korralik keevitamine esikümne piiri peal, kuid siis hakkasid vihmasadu ja esimese sõidu väike väsimus rolli mängima... Aga no pole hullu, rada oli väga karm just suurte hüpete poolest ja omal jalal koju minna on suhteliselt ok!“

MXGP klassi teist sõitu asus algul juhtima Max Nagl (Saksamaa), kuid taas oli teistest kiirem Tim Gajser. Ta püüdis Nagli kinni ja möödus temast ning sõitis kindla võiduni. Nagl lõpetas sõidu teisena ja Paulin kolmandana. Meie meestest tegi parima sõidu sel korral Leok, kes sai 16. koha. Väga tugeva sõidu lõpuga tõusis 18. Harri Kullas. Vahepeal koguni esikümne piiril olnud Priit Rätsep tuli finišisse 20., Gert Krestinov sai 24. koha.

Etapi kokkuvõttes oli meie parimana Tanel Leok 19. Priit Rätsep sai nelja punktiga 22. koha ja Harri Kullas kolme punktiga 23. koha, Gert Krestinov oli 28. Järjekordse etapivõidu võttis Gajser, teise koha sai Nagl ja kolmanda koha Paulin.

MX2 klassi kvalifikatsioonis 31. tulemuse sõitnud Hardi Roosiorg osales pühapäeval küll soojendussõidus, kuid mitte finaalsõitudes. Etapi võitis Jeffrey Herlings (Holland) Dylan Ferrandise (Prantsusmaa) ja Pauls Jonassi (Läti) ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles