Flora ja kuulsa Celticu vahel seisab Gibraltari meister

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistriks kroonitud FC Flora
Eesti meistriks kroonitud FC Flora Foto: Albert Truuväärt

Jalgpalli Meistrite liiga esimeses ringis kohtub valitsev Eesti meister FC Flora Gibraltari parima klubi Lincoln Red Impsiga. 

Flora ja Lincolni vaheline esimene matš peetakse Lillekülas 28. juunil. Teises ringis ootab Flora ja Lincoln Red Impsi paari võitjat juba raskem pähkel, kuna vastamisi tuleb minna Šotimaa suurklubi Glasgow Cetlticuga. Kui Flora peaks avaringist edasi saama, siis külastab Celtic Lilleküla staadionit 12. või 13. juulil.

1976. aastal asutatud klubi on 21-kordne Gibraltari meister, sealjuures on viimased 13 tiitlit võetud järjestikustel aastatel. Möödunud aastal alistati Meistrite liiga esimeses kvalifikatsiooniringis Andorra meister FC Santa Coloma kogutulemusega 2:1, teises ringis aga alistuti FC Midtjyllandile 1:2.

Lincoln Red Impsi kodustaadioniks – nagu ka kõigil teistel Gibraltari meeskondadel – on 5000-kohaline Victoria Stadium. Rõhuv enamus Red Impsi mängijatest moodustavad ka Gibraltari rahvuskoondise selgroo.

Teise ringi loos tõi eestlaste jaoks mitmeid huvitavaid paare, kus vastamisi lähevad meie koondislased. Artur Pikk ja Borissovi Bate võtavad mõõtu Seinäjoes mängivate Tarmo Kingi ja Mihkel Aksaluga. Pavel Londaku tööandja Trondheimi Rosenborg kohtub omakorda Andreas Vaikla koduklubi Norrköpinguga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles