Suurbritannia võitleb alaealiste jalgpallihuligaanidega

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa jalgpallifännid Lille'is
Inglismaa jalgpallifännid Lille'is Foto: Niall Carson/PA Wire/Press Association Images

Viimase kolme aasta jooksul on Suurbritannia politsei karistanud rohkem kui 100 alaealist jalgpallihuligaani, kirjutab Press Association.

Kõige noorem karistada saanud isik oli 12-aastane, kes viskas 2013. aastal Newcastle’i ja Sunderlandi mängus väljakule raketi. Kõige rohkem on alaealisi huligaane Kirde-Inglismaal, kus on kolme aasta jooksul karistatud 43 alla 18-aastast isikut.

Alaealistele määratud karistused on erinevad. Mõni sai tähtajalise jalgpalli staadionilt vaatamise keelu. Kui karistatud isikud tahavad tulevikus välisriigis jalgpalli vaadata, peavad nad loovutama oma passi. Karistus võib tähendada kuni 5000-naelast rahatrahvi või vangistust.

Vanemkomissari Steve Neilli sõnul määratu suur osa karistustest ühe mängu ajal. «Numbrid on tõesti kõrged, kuid suur osa karistada saanud alaealistest said oma teoga hakkama 2013. aastal Sunderlandi ja Newscastle’i vahelisel mängul. Pärast seda kohtumist oleme teinud palju Kirde-Inglismaa jalgpallikogukonnaga palju tööd.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles