Ebameeldiv või jumalik… aga kindlalt parim

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James (keskel) NBA meistrikarikaga
LeBron James (keskel) NBA meistrikarikaga Foto: SCANPIX

LeBron James – paljude jaoks ebameeldiv ülbik, veel rohkemate silmis jumalik mängumees, tema enda arvates aga kindlalt maailma parim korvpallur. Viimasele väitele on raske vastu vaielda, sest just James oli see, kes vedas Clevelandi meeskonna NBA finaalseerias Golden State vastu välja 1:3 kaotusseisust ning just tema tegi otsustavas, seitsmendas finaalmängus kolmikduubli ja tõi koos kaaslastega ihaldatud võidukarika esimest korda sellesse linna. 

«Ma andsin endast kõik – verd, higi, pisaraid… kõik, mis minus oli! Ma ei tea, miks me valisime kõige raske tee. Ma ei tea, miks saatis kõigevägevam meile selliseid katsumusi. Kuid miski ei juhtu asjata. Cleveland – see võit on sulle!» sõnas pisarais James, vaid mõni minut pärast Eesti aja järgi esmaspäeva varahommikul peetud otsustava finaalmängu võitu, teleülekande otse-eetris.

Mõistagi polnud James eksimatu, kuid tema näitajad olid vägevad: 27 punkti, 11 lauapalli, 11 söötu, 2 vaheltlõiget, 3 blokeeringut. Tõrvatilkadena meepotis ka 5 pallikaotust ja 15 möödaviset. Kuid mängu lõpuks loeb siiski tulemus, ning see näitas Jamesi vedamisel tegutsenud Clevelandi võitu 93:89. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles