Vene spordiminister peab absurdseks ülejooksiku olümpiale lubamist (4)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Stepanova
Julia Stepanova Foto: Aleksander Chernykh/AP

Venemaa spordiminister Vitali Mutko sõnul on absurdne, et dopingupatune Julia Stepanova võib olümpial osaleda, kuid puhtad Venemaa sportlased jäävad mängudest eemale.

800 m jooksja Stepanova oli see, kes paljastas WADAle detailse informatsiooni Venemaa dopinguprogrammist, mistõttu on ta WADA poolehoiu pälvinud. Mutko jaoks jääb aga arusaamatuks, miks temale tehakse erand, vahendab The Guardian.

Mutko hinnangul on kogu vastutuse lükkamine Venemaa Kergejõustikuliidule häbiväärne ning IAAF lihtsalt põgeneb ise vastutuse võtmise eest. Lisaks ei saa ta aru, kuidas on võimalik lubada olümpiale sportlast, kes alles pärast võistluskeelu saamist alustas WADAga koostöö tegemist.

Stepanova jäi dopinguga vahele 2013. aastal ning sai kahe aasta pikkuse võistluskeelu. Kõik tema tulemused alates 2011. aastast tühistati.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles