Prantsusmaalt välja saadetud vene jalgpallihuligaan pressis end Vene-Walesi matšile (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa-Wales´i tänane mäng.
Venemaa-Wales´i tänane mäng. Foto: SCANPIX

Vene jalgpallifännide rühma paremäärmuslasest juht Aleksandr Šprõgin, kes Prantsusmaalt huligaanitsemise eest välja saadeti, viibis Toulouse'ist toimuval Venemaa-Walesi matšil, kuid peeti seal kinni.

Šprõgin oli üks möödunud nädalal Prantsusmaalt välja saadetud 20 venelase seas. Viimaseid süüdistati seotuses Marseille'is Venemaa-Inglismaa vutikohtumist ümbritsenud kokkupõrgetes.

Kolm Vene fänni mõisteti süüdi ja pandi vangi.

Šprõgin pani Twitterisse pilte sellest, kuidas ta viibib Toulouse'i staadionil. Tema sõnul reisis ta riiki tagasi «ööpimeduses ebatavalist teed mööda».

Prantsusmaa siseministeerium teatas pärast teate ilmumist, et Šprõgin peeti kohtumisel kinni.

«Prantsuse võimud ütlesid mulle, et mind ei deporteeritud, vaid saadeti välja. Minu Schengeni viisat ei tühistatud ja templid on alles. Seega saan legaalselt viibida Euroopa Liidus,» lausus Šprõgin.

Šprõgin on liige Vene valitsuskomisjonis, mis peab järelevalvet Moskvas 2018. aastal toimuva jalgpalli maailmameistrivõistluse ettevalmistuste üle. Ta tunnistab veebi paremäärmuslike sümbolite riputamist, kuid eitab väidet, et tema või tema organisatsioon on rassistlik.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles