Walesi tragöödia muundus muinasjutuks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aastal enesetapu teinud Walesi peatreener Gary Speed oli riigi üks suurimaid jalgpallilegende
2011. aastal enesetapu teinud Walesi peatreener Gary Speed oli riigi üks suurimaid jalgpallilegende Foto: SCANPIX

Kui Venemaal otsitakse põhjusi jalgpallikoondise põrumisele, siis Walesis elatakse samal ajal muinasjutus. Kogu nende ilus jalgpallilugu algas aga suure tragöödiaga, kui 2011. aastal tegi enesetapu koondise toonane peatreener Gary Speed.

2011. aasta 26. novembril käis Speed Walesi peatreenerina BBC telekanalile intervjuud andmas ja hiljem sai kokku oma vana sõbra Alan Sheareriga, kellega koos vaadati Old Traffordi staadionil Manchester Unitedi ning Newcastle Unitedi kohtumist. Seejärel sõitis Speed koju. Järgmisel hommikul leidis abikaasa Speedi garaažist pooduna. Politsei uurimine tuvastas enesetapu.

Speed oli koondise eesotsas head tööd teinud ja viimase pukis oldud aastaga tõusis Wales FIFA edetabelis 64 kohta, lõpetades 2011. aastal 48. positsioonil. Speedi traagilise surma järel jäi arengujärgus koondis peatreenerita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles