Horvaatia jalgpalliterroristid plaanivad tänasel mängul rünnata kohtunikku

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horvaatia ja Tšehhi kohtumine, kus väljakule visati tõrvikud.
Horvaatia ja Tšehhi kohtumine, kus väljakule visati tõrvikud. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpallimeistrivõistlustel lähevad täna D-alagrupi viimases voorus omavahel vastamisi Hispaania ja Horvaatia. Taas plaanivad pahandusi tekitada Horvaatia huligaanid, kelle horvaatide peatreener Ante Cacic ristis eelmise matši järel jalgpalliterroristideks.

Nimetatud huligaanid viskasid Horvaatia ja Tšehhi vahelise matši lõpuosas väljakule põlevaid rakette ja tõid enda riigi alaliidule sellega kaasa 100 000 euro suuruse trahvi, vahendab goal.com.

Horvaatia politsei on nüüd hoiatanud Prantsusmaa politseid ja EMi korraldajaid, et ka täna plaanitakse rahutusi.

«Meil on informatsiooni, et St Etienne’is probleeme tekitanud isikud plaanivad täna sama. Seekord üritavad nad matši 30. minutil rünnata ka kohtunikku (matši peakohtunikuks on hollandlane Björn Kuijpers),» sõnas Horvaatia politsei poolt Nikola Kajkic. «Kõik eelmise matši eel saadud info osutus tõeseks. Ka toona andsime kogu info Prantsusmaa politseile edasi.»

---

Eelmise tõrvikute loopimise järel selgitas vahejuhtumit ka endine Horvaatia koondise peatreener ning praegune West Ham Unitedi juhendaja Slaven Bilic, kes EMi ajal töötab Sportsmaili kolumnisti ja ITV kommentaatorina. Kurjajuur peituvat Horvaatia kahe kõige suurema jalgpalliklubi, Zagrebi Dinamo ja Spliti Hajduki, omavahelises vastasseisus.

«See on väga kurb, et peame sellistest asjadest rääkima. Meil on probleem. See algas seitse-kaheksa aastat tagasi. Väga paljud fännid ei ole rahul Horvaatia Jalgpalli Liidu tegemistega ja selle tulemusena makstakse pidevalt trahve,» alustas Bilic.

«Seal toimub mäss fännide enda sees. Enamus tahab mänge vaadata rahulikult, kuid mõned üksikud tahavad tekitada probleeme. Tõenäoliselt ei jää see viimaseks vahejuhtumiks,» ennustas Bilic. «Horvaatia Jalgpalli Liit viib harva kohtumisi Spliti, kuna nad arvavad, et oluline on vaid Zagreb. See on võitlus põhja ja lõuna vahel.»

Nii on kriitikute hinnangul Horvaatia jalgpallis liiga palju raha suunatud Zagrebisse ja Dinamost on seeläbi saanud üldse Balkani poolsaare üks tugevamaid klubisid. Horvaatia meistriks on nad praeguse seisuga tulnud 11 korda järjest. Eriti ei olda rahul koondise kunagise superstaari ja praeguse alaliidu presidendi Davor Šukeriga, keda süüdistatakse liiga lähedastes suhetes Dinamo võtmefiguuri Zdravko Mamiciga.

«Zagrebist on saamas Balkani kõige suurem klubi. Samal ajal ei ole Splitil üldse raha ja tegelikult üldse mitte midagi. See on probleemide allikas,» lisas Bilic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles