Horvaatia pööras kaotusseisu vägevaks võiduks, Türgi unistus elab

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli EM-finaalturniiri D-alagrupis alistas Horvaatia kaotusseisu jäämise järel tiitlikaitsja Hispaania 2:1 ja võitis alagrupi. Viimase 12 aasta jooksul EM-finaalturniiril esimese kaotuse saanud hispaanlaste võrku lõi otsustava palli 87. minutil Ivan Perisic.

Hispaania oli asunud juhtima juba 7. minutil, kui täpne oli Alvaro Morata. Horvaadid viigistasid avapoolaja viimastel sekunditel, kui Perisici söödu realiseeris efektselt väravaks Nikola Kalinic. Hispaanlastel oli 72. minutil võimalus taas juhtima asuda, kuid Horvaatia väravavaht Danijel Subasic tõrjus Sergio Ramose penalti.

Grupi teises mängus alistas Türgi 2:0 Tšehhi ja tõusis sellega grupis kolmandaks. Burak Yilmazi ja Ozan Tufani tabamused jätavad neile veel lootuse edasi pääseda. Võit tõstis Horvaatia ka alagrupi võitjaks, kolme mänguga koguti 7 punkti. Hispaania lõpetas 6 punktiga teisel kohal, Türgi kogus kolmandana 3 punkti ja alagrupis viimaseks jäetud Tšehhi leppis ühe punktiga. Kaheksandikfinaalis läheb Hispaania nüüd kokku Itaaliaga, mis märgib nelja aasta taguse EM-finaali kordumist. Horvaatia saab vastaseks B-, E- või F-grupis kolmandaks tulnud meeskonna.

Horvaatia - Hispaania 2:1 (1:1)

Väravad: 45. Kalinic, 87. Perisic - 7. Morata

Tšehhi - Türgi 0:2 (0:1)

Väravad: 10. Yilmaz, 65. Tufan

Alagrupi lõppseis: 1. Horvaatia 7 punkti, 2. Hispaania 6 p, 3. Türgi 3 p, 4. Tšehhi 1 p

Enne mängu:

Hispaania on kogunud 6 punkti, ent alagrupi võiduks vajatakse veel vähemalt ühte punkti. Horvaatia on küll taganud minimaalselt edasipääsu kolmanda koha meeskonnana, kuid kaotuse ja Tšehhi võidu korral lähevad tšehhid neist mööda. Hispaaniast jagu saades võidavad horvaadid ka alagrupi.

Tšehhid vajavad Türgi vastu kindlasti võitu, ent ka türklastel säilivad võidu korral lootused saada edasi paremate kolmanda koha meeskondade seas. Valiksarjas oldi juba omavahel samas alagrupis koos, siis sai kumbki meeskond kodus võidu. 2008. aasta EMil alistas Türgi alagrupis tšehhid 0:2 kaotusseisust 3:2.

Alagrupi võitja kohtub B-, E- või F-grupi kolmanda koha omanikuga, teiseks jääv meeskond läheb aga kaheksandikfinaalis kokku Itaaliaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles