Skandaal Hispaanias: Barcelona tähte süüdistatakse hümni ajal keskmise sõrme näitamises

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerard Pique.
Gerard Pique. Foto: SCANPIX

Hispaania jalgpallikoondise ja FC Barcelona keskkaitsja Gerard Pique sattus jälle skandaali keskmesse, kui teravsilmade pilgu ette jäi tema käitumine Hispaania ja Horvaatia koondiste EM-turniiri kohtumise eel. Hümnide ajal hoidis Pique oma kätt ümber väravavahi David de Gea õlgade, kuid tegi seda nii, et parema käe keskmine sõrm oli välja sirutatud.

Hispaanias puhkes otsekohe vaidlus selle üle, kas Pique tegi ropu žesti meelega. Katalaani päritolu Pique on korduvalt mõnitanud Madridi Realis mängivaid koondisekaaslasi ning kodupublik on teda seetõttu ka sageli välja vilistanud. Mullu viidi isegi Hispaania koondise maavõistlus Inglismaaga Reali kodustaadionilt Santiago Bernabeult üle Alicantesse, kuna kardeti, et Madridi publik suunab kogu oma viha ja tähelepanu Piquele.

Lõppenud klubihooaja alguses sai Pique koduliigas neljamängulise võistluskeelu, kuna sõimas ropult joonekohtunikku. Koondise paljude poolehoidjate pahameele on ta pälvinud ka seetõttu, et toetab avalikult Kataloonia iseseisvumist ning on teinud otsuse väljenduda sotsiaalmeedias katalaani keeles. Samas pole seesugused vaated Hispaania koondise jalgpallurite seas mingi erand, kuid ühtegi teist mängijat pole seetõttu nii järjepidevalt avalikult rünnatud.

«Kõverdasin hümni ajal lihtsalt sõrmi. Ärme otsime skandaali sealt, kus seda pole, vaid läheme nüüd turniiriga normaalselt edasi ja üritame üheskoos tiitlit kaitsta,» kommenteeris Pique ise toimunut napisõnaliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles