Ronaldo lõi kaks ja aitas Portugali viigini, Island jätkas imelugu ja jõudis edasi

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

F-alagrupis peeti täna jalgpalli EMil korraga kaks mängu: Island kohtus Austriaga ja Portugal omakorda Ungariga.

Tõelise põnevuslahingu pakkusid Ungari ja Portugal, kelle kohtumine päädis 3:3 viigiga. Sealjuures said ungarlased kolmel korral juhtima - Zoltán Gera 19. minuti väravast ja Balázs Dzsudzsáki 47. ning 55. minuti tabamustest -, kuid Portugalil olid vastused olemas, kui 42. minutil skooris Nani ning 50. ja 62. minutil Cristiano Ronaldo.

Teises tänases mängus asus Island juhtima Jón Daði Böðvarssoni 18. minuti tabamusest, aga 60. minutil viigistas Austria Alessandro Schöpfi tabamusest. Kohtumise neljandal lisaminutil jätkas Islandi imet Arnór Ingvi Traustason, kes kinkis islandlastele väga magusa 2:1 võidu.

Alagrupi võitis Ungari ja teisena pääses edasi Island. Portugal sai kolmanda koha ja edenes samuti järgmisesse faasi.

Enne mänge:

Ehkki hetkel 4 punktiga gruppi juhtiv Ungari võib veel langeda tänaste mängudega kolmandaks, saavad nad igal juhul edasi, sest neljast punktist piisab selleks ka kolmanda koha meeskondade võrdluses. Samas annaks võit Portugali üle neile alagrupis võidu ja viik teise koha, mis tähendaks potentsiaalselt paremat vastast kaheksandikfinaalis. 

Näiteks läheb grupis teiseks jääv meeskond play-off'is kohe kokku Inglismaaga, grupi võitja samas aga E-grupi teise meeskonnaga, kelleks võib suure tõenäosusega olla Belgia. Oluline on ka see, et grupi võit viib ülemisse ja eeldatavalt kergemasse tabelipoolde, teine koht aga alumisse, kus on juba koos Itaalia, Hispaania, Saksamaa, Inglismaa ja Prantsusmaa.

Islandil ja Portugalil on mõlemal kaks punkti ning mõlemale piisaks ka viigist, sest kolmanda koha meeskondade arvestuses ollakse tänu oma väravate vahele vähemalt kahest konkurendist ees. Kaotuse korral on aga mõlema jaoks turniir lõppenud. Praegu 1 punktiga viimasel kohal olev Austria peab Islandit võitma, sel juhul on ka nemad 16 hulgas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles