Belgia võitis Rootsit ja Ibrahimovici koondiskarjäär on läbi, Iirimaa alistas üllatuslikult Itaalia (2)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli EMil oli täna õhtul kavas kaks E-alagrupi mängu, milles Itaalia mängis Iirimaaga ja Rootsi läks koku Belgiaga.

Zlatan Ibrahimovic, kes teatas enne tänast mängu, et tema koondisekarjäär lõppeb selle EMiga, pidi koos Rootsi meeskonnaga 0:1 alla vanduma Belgiale. Sama skooriga kaotas Itaalia omakorda Iirimaale.

Enne mängu:

E-grupis on 6 punktiga edasipääsu ja grupi esikoha taganud Itaalia, kes läheb nelja aasta taguse finaali kordusetendusena kaheksandikfinaalis vastamisi tiitlikaitsja Hispaaniaga. Teisel kohal on 3 punktiga Belgia, kellele piisab selle koha kindlustamiseks ka viigist Rootsi vastu, kuna Iirimaast ollakse tänu omavahelise mängu võidule võrdsete punktide korral eespool. 

Kui Belgia peaks aga rootslastele kaotama ja ka Iirimaa Itaaliat võitma, langetakse grupis suisa neljandaks, seega on viigile mängimine äärmiselt riskantne. Kaotuse korral võib Belgia lõpetada ka kolmandana ning seejuhul sõltub palju sellest, kui suurelt kaotatakse. Kolmanda koha meeskondade võrdluses viiks belglased veel edasi ka kuni kaheväravaline kaotus, sest nende väravate vahe on hetkel +1, samuti kolm punkti kogunud Türgil ja Albaanial aga mõlemal -2.

Rootsi ja Iirimaa on mõlemad kogunud omavahelisest mängust vaid ühe punkti, ent see, kes suudab täna võita, tagab edasipääsu isegi juhul, kui lõpetab alagrupis kolmanda kohaga. Ühtlasi vajavad mõlemad võitu, sest viigipunktist ei piisaks edasipääsejate sekka jõudmiseks mingil juhul. Rootsi loodab kahtlemata oma supertähele Zlatan Ibrahimovicile, kes teatas eile, et loobub pärast käimasolevat turniiri Rootsi koondise esindamisest.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles