Leukeemiast võitu saanud Villa legend naaseb tippjalgpalli

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stiliyan Petrov.
Stiliyan Petrov. Foto: Nick Potts/PA Wire/Press Association Images

Aastaid leukeemiaga võidelnud Aston Villa jalgpallur Stiliyan Petrov naaseb jalgpalliväljakutele ning hakkab peagi taas tippjalgpalli mängima.

Endine Aston Villa kapten oli toonase Martin O'Neill’i esimene suurost. Tema eest käidi 2006. aastal välja 6,5 miljonit naela. Esimesed märgid Petrovi haigestumisest tekkisid 2012. aastal, kui pärast 0:3 kaotusmängu Arsenali vastu jäi mees palavikku. Mõned päevad hiljem diagnoositi tal verevähk ehk leukeemia. Veidi hiljem teatas ta ametlikult karjääri lõpetamisest.

105 korda Bulgaaria koondist esindanud 36-aastane jalgpallur on nüüd aga haigusest võitu saanud ning valmis taas kõrgtasemel mängima. Aston Villa kaasas mehe ka 7. juulil algavasse hooajaeelsesse treeninglaagrisse. Petrovil on Villa eest kirjas 218 mängu, kokku on ta Briti jalgpalliväljakutel mänginud rohkem kui 500 korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles