Venemaa ja Keenia sportlastel läheb oma puhtuse tõestamisega kiireks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Isinbajeva
Jelena Isinbajeva Foto: Sharifulin Valery/ITAR-TASS

Keenia ja Venemaa kergejõustiklased, kes soovivad olümpial osaleda, peavad kiirustama, sest neil on 11 päeva aega, et tõestada oma puhtust.

Mõlema riigi kergejõustiklased on antidopingu reeglite rikkumise tõttu olümpialt eemaldatud. Küll on aga sportlastel siiski võimalus Rio mängudest osa võtta, kui nad suudavad läbida lisakontrolli.

IAAF avaldas eile kava, mille järgi tuleb Venemaa ja Keenia sportlastel käituda:

  • Olümpial võistelda soovivatel sportlastel tuleb saata e-mail IAAFi peasekretärile, milles tõestatakse enda puhtust.
  • Saadetud tõendid peavad olema usaldusväärsest allikast. Keenia ja Venemaa antidopingu tehtud testid ei lähe arvesse.
  • Tõendid tuleb saata IAAFile 4. juuliks. See on kaks nädalat enne Rio olümpiamängude kvalifikatsiooniperioodi lõppu.
  • Sidemed karistatud treeneritega, pikaajaline mittetestimine ning puudulik informatsioon sportlaste asukoha ajaloost vähendab positiivse otsuse võimalust.

Samas ei ole veel lõplikult selge, kas lisatestid läbinud sportlased võivad Rios võistelda oma riigilipu all. Rahvusvaheline Olümpiakomitee on küll öelnud, et kui sportlased on oma puhtust tõestanud, siis selline võimalus neil on, kuid IAAFi väljaöeldu põhjal võivad kõnealused sportlased võistelda vaid olümpialipu all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles