Vormel-1 maailmameister kirus sarja vastuolulise reegli maapõhja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jacques Villeneuve.
Jacques Villeneuve. Foto: Darron Cummings/AP

Vormel-1 sarjas 1997. aastal maailmameistriks tulnud Jacques Villeneuve leiab, et praegu sarjas kehtiv keeld raadio teel sõitjale teatud tehnilist informatsiooni edasi anda on lapsik.

Mercedese sõitja Lewis Hamilton sattus eelmisel nädalavahetusel peetud Bakuu etapil probleemide küüsi, kui tema autol tekkis tehniline rike, ent tiim ei tohtinud talle raadio teel öelda, mida selle parandamiseks teha tuleb. Lõpuks sai Hamilton sõidu käigus ise veale jälile, kuid oli selleks ajaks pidanud läbima vähendatud võimsusega sõites juba kümmekond ringi ja tema võistlus oli sellega rikutud.

Pärast sõitu kritiseeris Hamilton reeglit, süüdistades seda vaatemängu rikkumises, ning temaga nõustus ka neljakordne maailmameister Sebastian Vettel. «Mulle see reegel ei meeldi. On kaks varianti – lubada raadioside või keelata see täiesti ära,» sõnas ka Villeneuve nüüd väljaandele Autosport. «Kui asi on nii nagu praegu, et midagi võib öelda ja midagi mitte, on see naeruväärne. Sõidu ajal raadiost kuuldud kommentaarid kõlasid lapsikutena. Tehku selgeks, kas raadioside on lubatud või ei. Vahepealset varianti ei saa olla,» pahandas Villeneuve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles