Algas venelaste ja keenialaste võidujooks ajaga

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa jooksjad (vasakult paremale) Anton Volobujev, Pavel Trenihin, Pavel Savin ja Ilja Ožgibesov Venemaa meistrivõistlusel.
Venemaa jooksjad (vasakult paremale) Anton Volobujev, Pavel Trenihin, Pavel Savin ja Ilja Ožgibesov Venemaa meistrivõistlusel. Foto: SCANPIX/TASS

Sel nädalal Rahvusvahelise Olümpiakomitee ROKi vastu võetud otsus, et kõik Venemaa ja  Keenia sportlased saavad Rio olümpial võistelda vaid juhul, kui suudavad oma puhtust tõestada, tähendab nendele sportlastele võidujooksu ajaga.

Oma puhtust tuleb sportlastel tõestada viimase aasta jooksul tehtud testimistega või lisatestide läbimise näol ja need peavad olema tehtud oma riigist väljas, sõltumatute ekspertide poolt. Otsustajaks on seejuures iga ala rahvusvahelised alaliidud.

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit IAAF seadis oma ala sportlastele konkreetse tähtaja ja tingimused ning juhised. Kergejõustilklastel on aega oma süütuse tõestamiseks kuni 4. juulini ehk üheksa päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles