Eesti meeste käsipallikoondis sai teada vastased

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti käsipallikoondis
Eesti käsipallikoondis Foto: Tairo Lutter

Euroopa Käsipalliföderatsiooni büroos loositi täna 2020. aasta Euroopa meistrivõistluste esimese kvalifikatsiooniosa alagrupid. 2020. aasta EM on ajaloolise tähtsusega, kuna esmakordselt korraldatakse finaalturniir 24 riigile, kusjuures otse finaali pääsevad kolm korraldajariiki (Austria, Norra ja Rootsi) ja tiitlikaitsja.

Finaalturniirile kvalifitseeruvad teise kvalifikatsiooniosa kaheksa alagrupi kaks paremat meeskonda ja lisaks neli paremat alagruppide kolmanda koha omanikku. Teises kvalifikatsiooniosas mängitakse kaheksas neljaliikmelises alagrupis.

Esimesest kvalifikatsioonosast on teise kvalifikatsiooniosasse võimalik edasi pääseda läbi kahe kvalifikatsiooni. Esimene võimalus - tuleb võita alagrupimängud ja teine võimalust  - tuleb võita IHF Trophy.

Esimese kvalifikatsiooniosa alagruppide loosimise tulemusena mängib Eesti ühes alagrupis koos Türgi ja Kosovoga.

Teised alagrupid: 

A: Kreeka, Küpros, Fääri saared; C: Itaalia, Luksemburg, Gruusia.

Iga alagrupi võitja pääseb edasi teise kvalifikatsiooniosasse. Alagrupimängud toimuvad 2.-6.11.16, 04.-08.01.17 või 11.-15.01.17. Kõik meeskonnad, kes mängivad esimeses kvalifikatsiooniosas ja ei kvalifitseeru teise kvalifikatsiooniosasse mängivad IHF European Trophyl, mis toimub juunis 2017. IHF European Trophyil osalevad lisaks veel Armeenia, Albaania, Andorra, Aserbaidžaan, Bulgaaria, Suurbritannia, Iirimaa, Moldova, Malta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles