Surmatabel, finaali kordus ja kättemaks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja aastaga jõuab jalgpallis paljutki muutuda. 2012. aastal EMi finaalis heidelnud Andrea Pirlo (vasakul) ja Xavi enam Itaaliat ja Hispaaniat ai aita ning nende koondised lähevad vastamisi juba kaheksandikfinaalis.
Nelja aastaga jõuab jalgpallis paljutki muutuda. 2012. aastal EMi finaalis heidelnud Andrea Pirlo (vasakul) ja Xavi enam Itaaliat ja Hispaaniat ai aita ning nende koondised lähevad vastamisi juba kaheksandikfinaalis. Foto: SCANPIX

Ja siis jäi neid kuusteist... Jalgpalli Euroopa meistrivõistluste alagrupiheitlused on seljataga ning mõnegi meelest algab täna alles õige turniir, kui lahti lähevad mängud, kus kaotaja sõidab koju. Tänaõhtustes esimestes kaheksandikfinaalides on vastamisi Šveits ja Poola, Wales ja Põhja-Iirimaa ning Horvaatia ja Portugal.

Kuigi esmakordselt 24 meeskonnaga peetud alagrupiturniiri loosimisel ei tekkinud ühtegi «surmagruppi», kompenseerivad põnevuseotsijatele selle puudumist kohamängud – üks tabelipool on teisest vähemalt paberil selgelt võimsam. Seal on valitsev maailmameister Saksamaa ning  nelja aasta tagused finalistid Hispaania ja Itaalia, samuti korraldajariik Prantsusmaa ja ennast alati suurvõimude hulka lugev Inglismaa.

Alagrupis võiduta jäänud, ent kolmanda kohaga siiski edasi pääsenud Portugal leidis end grupikaaslaste islandlaste lõpuminuti värava tulemusel teisest ehk ülemisest tabelipoolest, kus tee finaali suunas pealtnäha hoopis kergem. Esimeseks takistuseks on sel rajal aga Horvaatia, kes näidanud sel turniiril väga ilusat jalgpalli. Viimases alagrupikohtumises lõpetati esmalt tiitlikaitsjate hispaanlaste kümnele tunnile veninud nullimängude seeria ja seejärel ka 14-mänguline kaotuseta seeria EMidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles