Portugal lõi turniiri üheks soosikuks kerkinud Horvaatia auti

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli EM-finaalturniiril langes kaheksandikfinaalis konkurentsist turniiri soosikute sekka kerkinud Horvaatia koondis, kes jäi lisaaja järel 0:1 alla Portugalile.

Terve kohtumise jooksul oli domineerivamaks pooleks Horvaatia, kuid lõpuks jõudsid matši ainsa väravani portugallased, kui 117. minutil saatis palli võrku Ricardo Quaresma.

Portugali koondis kohtub nüüd veerandfinaalis Poolaga, kes alistas kaheksandikfinaalis penaltiseeria järel Šveitsi.

Portugal – Horvaatia 1:0

Värav: 117. Ricardo Quaresma

Kollane kaart: 78. William Carvalho

Portugali koosseis: Rui Patricio, Pepe, Fonte, Raphael Guerreiro, Ronaldo, Joao Mario (87. Quaresma), William Carvalho, Andre Gomes (50. Renato Sanches), Nani, Cedric, Adrien Silva (108. Danilo).

Horvaatia koosseis: Subašic, Strinic, Perišic, Corluka (120. Kramaric), Rakitic (110. Pjaca), Modric, Srna, Brozovic, Mandžukic (88. Kalinic), Badelj, Vida.

Enne mängu:

D-alagrupi viimases voorus Hispaania alistamisega turniiri suurimate soosikute sekka tõusnud Horvaatia on seni näidanud väga head mängu ja selle tulemusena saavutati ka D-alagrupis esikoht.

Euroopa tippklubide mängumehed on sel korral saanud omavahelise keemia hästi paika ja tänaseks kohtumiseks on suure tõenäosusega taas mänguvalmis ka Luka Modric ja Mario Mandžukic.

Portugal on samas seni näidanud ebastabiilset mängu ja selle tulemusena lõpetati F-alagrupp Ungari ja Islandi järel kolmandana – kõik kolm alagrupimängu lõppesid nende jaoks viigiga. Meeskonna suurim staar Cristiano Ronaldo ei saanud kahes esimeses alagrupimängus end kõige paremini käima, kuid viimases matšis ungarlastega oli just tema meheks, kelle tabamused tõid lõpuks meeskonnale viigi.

Horvaatia parimaks saavutuseks EM-finaalturniiridel on olnud kahel korral veerandfinaali jõudmine (kaheksa parema sekka pääseti 1996. ja 2008. aastal). Portugal on EMidel koguni neljal korral jõudnud välja poolfinaali. Kolmel juhul on poolfinaalis kaotatud ja alla on tulnud vanduda ka ainsas finaalis, kui 2004. aastal mängis Kreeka nad 1:0 üle.

Eeldatavad algkoosseisud:

Horvaatia: Subašić; Srna, Ćorluka, Vida, Strinić; Modrić, Badelj; Brozović, Rakitić, Perišić; Mandžukić.

Portugal: Rui Patrício; Vieirinha, Carvalho, Pepe, Guerreiro; William Carvalho, João Moutinho, André Gomes, João Mário; Nani, Ronaldo.

Kohtumine algab kell 22.00. Postimees.ee toob põnevamad sündmused lugetajeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles