Slovakk võitles end Venemaa koondisse. Kas ka olümpiale?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lukaš Diviš
Lukaš Diviš Foto: SCANPIX

Slovakk Lukaš Diviš unistas juba lapsena olümpiavõidust. Slovakkia koondisega seda võimalust ei teki. Tasapisi on ta oma eesmärgile ikkagi lähenenud. 

Juba mitmendat aastat mängib ta Novosibirski Lokomotiivis ja võitis selle meeskonna nurgaründajana 2009. aastal Euroopa Meistrite liiga karika. Siberimaal sündiski slovakil mõte taotleda Vene kodakondsust, küll spordikodakondsust, aga sellest piisab, kirjutab volley.ee.

Slovaki taotlus rahuldati naturalisatsiooni korras. Tänavu kevadel helistas Divišile Venemaa koondise peatreener Vladimir Alekno ja kutsus koondise laagrisse. Kutse võeti rõõmuga vastu ja eile tegi 30-aastane uustulnuk koondise debüüdi Maailmaliiga mängus Prantsusmaaga.

Euroopa meister surus Venemaa põlvili numbritega 3:0. Vähese mängupraktikaga Diviš tõi vaid kolm punkti. Aleknol on olümpiaettevalmistusse haaratud viis-kuus nurgaründajat, nii et konkurents on tihe. Alekno katsetab rohkesti, kindlalt võivad end tunda vaid üksikud. Olümpiani jääb poolteist kuud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles