Postimehe otsepilt: Mihkel Räim võitis grupisõidu Eesti meistrivõistlused

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maanteeratturite Eesti meistrivõistlusted Kiili lähistel võitis Mihkel Räim.

Vihmasajus toimunud 179,2 km pikkuse grupisõidu lõpplahendus selgus kolmemehelises finišis. Proffide Mihkel Räime (Cycling Academy Team) ja Alo Jakini (HP BTP-Auber 93) kõrval oli konkurentsis ka temposõitjana tuntud Silver Mäoma (TÜASK).

Finišis näitas kiireimat jalga Räim (3:55.21), teiseks tuli Mäoma ning kolmandaks Jakin. Eelmise aasta Eesti meister Gert Jõeäär pidi aga haiguse tõttu stardist loobuma.

Neljanda koha sai Aksel Nõmmela (+2.07), viienda Risto Raid (+2.21), kuuenda Karl Patric Lauk (+2.35) ning seitsmenda Kristo Enn Vaga (+2.35).

Foto: Ekraanitõmmis

Enne võistlust

Rein Taaramäed (Katjuša) ja Tanel Kangertit (Astana) küll stardis pole, kuid sellevõrra põnevam tõotab võistlus tulla. Siledal rajal hakkab tiitlit kaitsma Gert Jõeäär (Cofidis), võidu peale lähevad kindlasti välja ka sprinterid Mihkel Räim (Cycling Academy), Alo Jakin (HP BTP-Auber 93) ja Risto Raid (Rein Taaramäe Rattaklubi).

«Temposõidus ma maksimumi välja ei pannud, kuid jalad tundusid head olevat,» lausus eraldistardis kolmanda järjestikuse kulla pälvinud Jõeäär, vahendab rattauudised.ee. «Kuna meeste grupisõidus toimub ka U23 arvestus, siis suurt meeskonnatööd vaevalt tuleb ja iga rattur peab iseendale lootma. Palju sõltub tuulest – tugeva tuule korral on mul lihtsam eest ära sõita, tuulevaikse ilma korral võib lõpus minna loteriiks.»

Ööl astu reedet Kanadast saabunud Räim pakkus, et hea vorm, mis tõi talle Tour of Beaucil kaks etapivõitu, on säilinud. «Eesti meistrivõistluste stsenaarium on igal aastal üldiselt sarnane. Saab olema raske sõit ja peab olema tark,» lisas Räim.

Eesti meistrivõistlustele tõmmatakse joon alla esmaspäeval, kui parimad selgitavad erinevate noorteklasside esindajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles