Kaaberma: meil on ühtne ja tugev naiskond

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Kaaberma.
Kaido Kaaberma. Foto: Tairo Lutter

Eesti epeenaiskond, koosseisus Irina Embrich, Erika Kirpu, Julia Beljajeva ja Kristina Kuusk, krooniti täna Poolas Euroopa meistriks. Peatreener Kaido Kaaberma sõnul suudeti finaalis Prantsusmaa vastu oma taktikaline plaan täide viia. 

Beljajeva ja Kirpu töö oli viimaseks minimatšiks ankrunaisele Embrichile võimalik suur edu ette mängida ja see ka õnnestus. Embrichil oli Lauren Rembi vastu eduseis 22:19, lõpuks sai Eesti 33:28 võidu. «Need naised on 3-4 aastat meeletult tööd teinud. Nad on olnud ühtsed ja tugevad ning kõigi peamine eesmärk on Rio olümpia. Tänane kuldmedal on vaheetapp,» rääkis telefonikõne ajal pidevalt õnnitlusi vastu võtnud Kaaberma.

Tänasega sai muuhulgas selgeks, et esimeses ringis kohtub Eesti naiskond olümpiamängudel Lõuna-Koreaga.

Poolas kandsidki kõige olulisemat rolli Embrich, Beljajeva ja Kipru. Olümpiamängude varuvõistleja Kuusk sai täna vehelda vaid avaringis Soome vastu. «Beljajeva on suurepärane naiskonnavehkleja, tõeline tegija. Nagu ka teised. Eestil on hetkeseisul viis väga head vehklejat ja mul on kahju, et nad kõik ei saanud siin olla,» vihjas Kaaberma koondisest välja jäänud Katrina Lehisele.

Naiskond võitis samas koosseisus EMi ka aastal 2013. Irina Embrich võitis täna oma karjääri kümnenda tiitlivõistluste medali. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles