Aigar Leok pikendas võiduseeriat

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aigar Leok
Aigar Leok Foto: MX Mania

Täna toimus Tihemetsas Lauri krossirajal tõeline krossipidu. Suurepärane ilm ja Eesti parim rada pakkusid rõõmu nii sõitjatele kui ka publikule. Teise järjestikuse Top 200 etapivõidu võttis Tihemetsas Aigar Leok (Yamaha, Sõmerpalu MK). Sarja võidu poole liigub Andero Lusbo (Yamaha, Kagu MK).

MX Open A klassi mõlemad sõidud kujunesid võitjat silmas pidades üsnagi sarnasteks. Mõlema sõidu alguses võttis juhtohjad kindlalt enda kätte Andero Lusbo. Avaringidel võttis ta üles sellise tempo, mis andis talle mõne ringiga üsnagi turvalise edu. Kuid iga asjatundlik krossifänn teadis, et põnevaks alles läheb, sest teist kohta hoidis enda käes alati targalt sõitev Aigar Leok. Leok püüdiski mõlema sõidu teises pooles Lusbo kinni ning suutis temast ka mööduda ja mõlemad sõiduvõidud kuulusid lõpuks talle. Tervisega kimpus olnud Andero Lusbo pidi leppima mõlemas sõidus teise kohaga. Poodiumi kolmandale astmele tõusis mõlemad sõidud samuti kolmandana lõpetanud Karl-Robert Reinike (Kawasaki, Viljandi MK).

MX Open B masinaklassi valitsesid põhjanaabrid Soomest. Mõlemad sõidud võitis Tim Blomqvist (Yamaha, FIN). Teisena lõpetas mõlemad sõidud Juha Leppänen (Yamaha, FIN). Eestlaste au päästsid kolmanda ja neljanda kohaga Mait Kaha (KTM, KTM Racing Estonia) ja Carl-Mattias Räägel (KTM, Motoklubi MX Racing Team).

Ka MX Open C masinaklassis tuli tunnistada Soome sõitja paremust. Võidu võttis muidu noorte 85cc masinaklassis sõitev Sampo Rainio (KTM, FIN). Teise koha võttis väga kindlalt mõlemad sõidud teisena lõpetanud Martin Viilma (Yamaha, MK Lääne). Kolmanda koha võttis avasõidu neljandana lõpetanud ja teises sõidus kolmas olnud Ilja Balabko (KTM, Tihemetsa Motoklubi).

MX Open D klassis kuulus etapivõit Kevin Järvpõllule (Kawasaki, Kagu MK). Avasõidus võttis ta 6-sekundilise võidu Mihkel Männamaa (KTM) ees. Teises sõidus tuli tal tunnistada Kristjan Koppeli (Yamaha, Motklubi Lääne) kolme sekundilist paremust, kuid sellest piisas klassivõiduks. Teine koht kuuluski Koppelile, teise sõidu võidule lisandus avasõidus kuues koht. Poodiumi kolmandale astmele tõusis Joosep Bork (Kawasaki, Motodepoo), sõitudes oli ta neljas ja viies.

MX Open E masinaklassis sai etapivõidu Andrus Turja (Honda, Saaremaa Noorte Motoklubi Saaremoto), avasõidu ta võitis ja teises sõidus oli teine. Teise koha sai Danel Dreving (Yamaha, Paikuse MK), sõitudes kuulusid talle neljas ja esimene koht. Poodiumi kolmandale astmele tõusis Romet Allingu (Yamaha, Linnamäe Krossiklubi), sõitudes oli ta neljas ja kolmas.

Koos E klassiga rajal käinud naisi oli Tihemetsas kokku üheksa. Võidu võttis Maarit Mäkinen (Kawasaki, FIN), sõitudes oli ta teine ja esimene. Samade punktide juures tuli teise kohaga leppida Kadri Ehamäel (Honda, HRC). Kolmanda koha sai Teele Raja (Honda, AYR). Sõitudes oli ta kuues ja kolmas.

MX Veteranid 40+ klassis sai etapivõidu Aivo Rabbi (KTM, Paikuse MK). Kui avasõidus tuli tal tunnistada Allan Vierlandi (Yamaha, Spordiklubi Yamamoto RC) paremust, siis teises sõidus võttis Rabbi võidu. Teise koha sai kokkuvõttes Roy Puuström (Honda, RedMoto Racing), sõidud lõpetas ta kolmanda ja teisena. Kolmandaks jäi Vierland, kes avasõidu võidule lisas teisest sõidust viienda koha. 50+ klassis võitis mõlemad sõidud soomlane Antti Rannikko (KTM, FIN). Mõlemas sõidus oli teine Enno Lustus (Suzuki, Türi Motosport). Kolmanda koha sai avasõidus neljas olnud ja teises sõidus kolmas olnud Pertti Salonen (Yamaha, Kagu MK).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles