Zika hirmus Gasol aitab Hispaaniat olümpial

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania staar Pau Gasol jääb Riost eemale?
Hispaania staar Pau Gasol jääb Riost eemale? Foto: AFP/SCANPIX

Kuigi NBA ja Hispaania korvpallitäht Pau Gasol on avaldanud hirmu Zika viiruse ees ning ühel hetkel seadis ta oma olümpial osalemise ka kahtluse alla, on ta nüüd hirmust võitu saamas.

«Minu pühendumus rahvuskoondisele on suurem, kui hirm selle ees, mis võib juhtuda,» vahendas Marca hispaanlase sõnu. «Minu kirg korvpallikoondise suhtes on nii suur, et olen alati tahtnud Hispaania eest mängida. Loodan, et korraldajad teevad omalt poolt kõik, et vähendada sportlaste riske Zikasse haigestuda.»

Gasoli sõnul, kes on kaalunud ka oma sperma külmutamist, on Zika tõsine probleem. «Tingimused on seal sellised nagu nad on. Juba praegu on päris paljud sportlased Zika pärast olümpiast loobunud. Kuigi mitmed sportlased ei ole loobumise põhjusena Zikat välja toonud, pole minu jaoks kahtlustki, et see mängis nende otsuses rolli.» 

Hispaania korvpallikoondise nimekiri avaldatakse homme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles