Belgia tuuril rängalt kukkunud profirattur on vegetatiivses seisundis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stig Broeckx.
Stig Broeckx. Foto: Lotto Soudal

Mais Belgia velotuuril rängalt kukkunud profirattur Stig Broeckx sai õnnetuses tõsiseid ajuvigastusi ja on haiglas vegetatiivses seisus, teatas tema meeskond Lotto Soudal. Broeckxi elu pole ohus, kuid arstidel ei ole ka õnnestunud teda koomast välja tuua, vahendab Cyclingnews.

Lotto Soudali teadaande valguses on kaheldav, kas 26-aastane Broeckx suudab veel kunagi teadvusele tulla. Belgia tuuril toimunud massikukkumise põhjustasid kaks mootorrattast, mis põrkasid omavahel kokku ja kaldusid otse ratturite suure grupi keskele. Broeckx sai õnnetusse sattunud ratturitest kõige rängemalt viga ja talle tehti operatsioon, et leevendada koljusisest rõhku, mis tekkis mitme ajuverejooksu tagajärjel.

Lotto Soudal teatas kuu alguses, et Broeckxi seisund pole enam eluohtlik, kuid ta on endiselt koomas, sest arstid üritavad selgitada, kui palju tema aju on kahjustada saanud. «Viimastel päevadel on Genki neurokirurgiahaigla arstid Stigile antavaid ravimiannuseid vähendanud, üritades teda koomast välja tuua. Kahjuks ei reageeri Stig stiimulitele nagu heli või liikumine,» teatas klubi nüüd uues avalduses.

«Arstid kinnitasid, et Stig on saanud ulatuslikke ajuvigastusi, mis puudutavad nii ajutüve kui ka erinevaid ajupiirkondi. Ta on vegetatiivses seisundis ja hetkel on väga keeruline ennustada, kas tema teadvus võib veel kas või osaliselt taastuda. Lugupidamisest tema perekonna vastu ei jaga me antud teemal rohkem kommentaare,» märkis Lotto Soudal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles