Embrich: sport on aus – võidab see, kes teeb rohkem tööd

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koondisekaaslased Erika Kirpu (vasakult), Kristina Kuusk ja Julia Beljajeva õnnitlevad ankrunaisena Eesti naiskonna kuldmedalile vedanud Irina Embrichit (paremal)
Koondisekaaslased Erika Kirpu (vasakult), Kristina Kuusk ja Julia Beljajeva õnnitlevad ankrunaisena Eesti naiskonna kuldmedalile vedanud Irina Embrichit (paremal) Foto: FIE - International Fencing Federation / Augusto Bizzi

«Ükski medal ei ole praegu kuidagi teistega võrreldes esile tõstetud. Tegelikult pole ma isegi auhindadele päris oma nurka teinud. Peaksin sellega vist tegelema, kui aega leian. Enne ootan olümpia ära, kuna seal jagatakse kõige väärtuslikumaid medaleid ja mul on selline veel oma kogust puudu,» rääkis laupäeval karjääri kümnenda tiitlivõistluste medali võitnud epeevehkleja Irina Embrich. Eesti naiskond, kuhu kuuluvad veel Erika Kirpu, Julia Beljajeva ja Kristina Kuusk, võitis Poolas toimunud Euroopa meistrivõistlustel kulla. Sama nelik triumfeeris ka 2013. aasta EMil.

Embrich jagab nüüd seega taasiseseisvunud Eesti edetabelis kümne tiitlivõistluste (olümpiamängud, maailmameistrivõistlused, Euroopa meistrivõistlused) medaliga esikohta  kettaheitja Gerd Kanteriga. Üheksa medalit on võitnud sellised suurnimed nagu Kristina Šmigun-Vähi, Erki Nool, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Indrek Pertelson.

Pea kõigil mainitutel on olemas ka olümpiamedal, mis 35-aastasel Embrichil veel puudub. Õigupoolest pole ta kunagi olümpial osalenudki. Seda enam ootab vehkleja augustis algavaid Rio olümpiamänge, kus peale naiskonnavõistluse saab medalit jahtida ka individuaalturniiril. «Riot arvestades läksid Euroopa meistrivõistlused väga hästi. Olime ühtsed ja võitlesime hommikust õhtuni, hambad ristis,» meenutas Embrich laupäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles