Hiina tippklubi on nõus maksma Hulki eest müstilise summa

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hulk.
Hulk. Foto: SCANPIX

Hiina jalgpalliklubi Shanghai SIPG tunneb Venemaa väljaande Sport Ekspress väitel huvi Peterburi Zeniti ründaja Hulki vastu, olles valmis maksma brasiillase eest koguni 55 miljonit eurot.

Aastatel 2008-12 Porto ridades mänginud ja seejärel 60 miljoni euro eest Zeniti liikunud Hulk on löönud Peterburi klubis nelja hooaja jooksul kõikides sarjades 144 mänguga 75 väravat. Tema vastu on huvi tundnud ka teine Hiina klubi Guangzhou Evergrande, kus mängivad näiteks endine Tottenham Hotspuri poolkaitsja Paulinho ja Madridi Atleticost 42 miljoni euroga ostetud ründaja Jackson Martinez.

Shanghai SIPG ridadesse kuulub aga näiteks ghanalane Asamoah Gyan, kes siirdus 2011. aastal Inglismaa kõrgliigast raha teenima Al-Aini klubisse, alates 2015. aastast esindab aga Shanghai klubi. Väidetavalt on Gyani nädalapalk seal 280 000 eurot, mis teeb temast ühe maailma enimteeniva jalgpalluri.

Mullu lõpetas Shanghai Hiina kõrgliiga teise kohaga, jäädes Guangzhou klubile alla vaid kahe punktiga. Klubi peatreener on nimekas rootslane Sven-Göran Eriksson. Käesoleval hooajal ollakse aga tabelis alles neljandad, Evergrande'ist juba 12 punkti kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles