Kas tõesti jõuab kätte Ronaldo suur hetk? (1)

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugali koondise suur edu teeb Cristiano Ronaldole rõõmu.
Portugali koondise suur edu teeb Cristiano Ronaldole rõõmu. Foto: SCANPIX

2004. aastal kodusel EM-finaalturniiril 19-aastase poisikesena Portugali koondise finaali aidanud, kuid seal Kreekalt 0:1 kaotuse vastu võtma pidanud Cristiano Ronaldo toonased pisarad on meeles paljudel jalgpallisõpradel. Seejärel on ta mänginud veel kolmel MMil ja koos tänavusega ka kolmel EMil, kuid rohkem ei ole ta suutnud Portugali koondist ühegi suurturniiri finaali tüürida. Tänavu on selleks aga harukordselt hea võimalus.

Kolmel korral maailma parimaks jalgpalluriks valitud Ronaldo peab end ise läbi aegade üheks paremaks mängumeheks, kuid selle arvamuse kinnistamiseks on vaja midagi suurt saavutada ka koondisega. Portugallane on karjääri jooksul kroonitud küll kolmel korral kõige ihaldusväärsema klubisarja Meistrite liiga võitjaks (2008. Manchester Unitediga ning 2014. ja 2016. Madridi Realiga) ja lugematul hulgal individuaalsete auhindade kõrval on tal ette näidata ka kolm meistritiitlit Inglismaalt ja üks Hispaaniast, kuid Portugali koondisega on ikkagi suurimaks saavutusega toosammune 2004. aasta koduse EMi hõbe. Enda staatuse kinnitamiseks on see vaja aga üle kullata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles