Pöörastes oludes peetud MotoGP etapi võitis üllatusmees, Rossi kukkus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino Rossi rõõm esikohast jäi Asseni etapil lühikeseks.
Valentino Rossi rõõm esikohast jäi Asseni etapil lühikeseks. Foto: SCANPIX

Hollandis Asseni ringrajal peetud MotoGP sarja etapil võidutses esmakordselt Marc VDS Honda tiimi sõitja Jack Miller. Sõitu varjutasid vihmahood ja neist tingitud kukkumised, vahepeal tuli võistlus isegi pooleks tunniks peatada.

Hooaja alguses vigastustega võidelnud Miller sai hoo üles pärast kordusstarti ning kerkis esimeseks esmakordseks etapivõitjaks pärast 2013. aastat, kui võidutses praegune MM-sarja liider Marc Marquez. Ühtlasi on tegu esimese korraga pärast 2006. aasta oktoobrit ja Gresini tiimi esindanud Toni Eliase võitu Estorilis, kui etapi võidab eratiimi sõitja.

Tund enne sõidu algust tabas rada vihmasadu, ent avaringidel hakkas tekkima kuiv sõidujoon ja tiimid valmistusid juba rattavahetuseks, et minna rajale kuiva ilma rehviga. Siis hakkas aga jälle sadama ja esikohal sõitnud kolumbialane Yonny Hernandez kukkus avakurvis. Taevaluukide avanemise järel näidati 15. ringil sõitjatele punast lippu. Selleks hetkeks oli liider Danilo Petrucci, kellele järgnesid Andrea Dovizioso ja Valentino Rossi. Koos nendega heitlesid esikoha nimel veel Scott Redding, Marquez ja Dani Pedrosa.

Uus stardijärjekord pandi paika 14. ringi tulemuste põhjal ja selleks hetkeks polnud Petrucci veel Doviziosost mööduda jõudnud. Pool tundi hiljem mindi 12 ringiks uuesti rajale, kuid kolm esimest ringi kujunesid kaoseks – Rossi tõusis liidriks, seejärel kukkus Dovizioso ja peagi ka Rossi ise, Petrucci Ducati jäi aga tehnilise rikke tõttu raja äärde. Katkestama pidid lisaks neile ka Dani Pedrosa, Cal Crutchlow, Bradley Smith ja Aleix Espargaro.

See andis võidu võtmed Marquezile, kuid 18. kohalt startinud Miller, kes kerkis sõidu esimese poolega kaheksandaks ja seejärel kordusstardiga kohe neljandaks, möödus temast seitse ringi enne lõppu ja hoidis edu finišijooneni. Lõpuks edestas ta Marquezi kahe sekundiga. Kolmanda koha sai Redding. Võimsa sõidu tegi ka Andrea Iannone, kes kukkus sõidu esimeses pooles viiendalt kohalt, sai aga tsikli uuesti käima ning tõusis rivi lõpust sõidu teise poolega taas Pol Espargaro järele viiendaks.

Marquez kasvatas aga tänu konkurentide ebaõnnele teise kohaga edu üldtabelis. Jorge Lorenzo, kes oli vihmasajus suurtes raskustes ja lõpetas sõidu esimese poole 50-sekundilise kaotusega Doviziosole ja sai viimaks alles 10. koha, jääb Marquezist nüüd sarja kokkuvõttes maha 24 punktiga. Rossi on liidrist 42 punkti kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles