Kaidi Kivioja sai triatloni EMil neljanda koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja.
Kaidi Kivioja. Foto: Erakogu

Rio olümpiaks valmistuv Kaidi Kivioja näitas Prantsusmaal toimuvatel triatlonisprindi Euroopa meistrivõistlustel, et vormikõver liigub õiges suunas, ning lõpetas Vana Maailma jõuproovi suurepärase neljanda kohaga.

Chateaurox's toimunud võistlust alustasid kõige paremini Suurbritannia triatleedid Lucy Hall ja Jessica Learmonth, kes veest väljudes esimestena rattarajale sööstsid. Niigi ujumises nõrgemapoolne Kivioja oli avaalal kaugel oma parimate päevade minekust ning jõudis kaldale alles tagantpoolt neljanda naisena, kaotust esimestele üle minuti.

Võistlejate rivis ettepoole liikudes osutas Kiviojale taaskord väikest abi vana hea tuttav Giorgia Priarone, kellega ühiselt moodustatud nn. Eesti-Itaalia rattaduo 20 km trassil tugevat tõusu tegi. Ajaliselt jäid Kivioja-Priarone alla üksnes võistlust juhtivatele brittidele, kes kirkaimate medalite jagamise olid juba võistluse sedavõrd varajases faasis muutnud saareriigi siseasjaks.

Ehkki jooksurajal ei mänginud Hall ja Learmonth esimest viiulit, ei suutnud inglasi enam keegi püüda. Üks suuremaid üritajaid oligi Kivioja, kes päeva kolmanda jooksuaja toel riburada pidi rajal konkurente alla neelates ennast lõpuks neljandale finišikohale tõstis.

Lõpuspurdiga Euroopa meistriks tulnud Lucy Hallile kogunes Kiviojal kaotust 56 sekundit. Pronksmedal ja prantslanna Cassandre Beaugrand jäi kõigest 20 sekundi kaugusele. Kogu distantsi läbimiseks kulus Kiviojal 58 minutit ja 52 sekundit.

Aasta tagasi oli Kivioja Chateaurox's Euroopa karikaetapi võistlusel üheksas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles