Meistrite liiga täht kerkis Prantsusmaa sangariks

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antoine Griezmann tähistamas Iirimaa vastu löödud väravat.
Antoine Griezmann tähistamas Iirimaa vastu löödud väravat. Foto: AFP/SCANPIX

EM-FINAALTURNIIR. Tänavusel klubihooajal Madridi Atletico Meistrite liiga finaali tüürinud Antoine Griezmannist hakkab kodusel EM-finaalturniiril saama Prantsusmaa koondise päästja. Alagrupiturniiril lõi Griezmann olulise värava matšis Albaaniaga, kuid eilses kaheksandikfinaali 2:1 võidumängus iirlastega oli ta lausa võõrustajate päästeingel.

Prantslased jäid Iirimaaga kohtudes juba 2. minutil kaotusseisu, kui penalti realiseeris Robbie Brady. Seejärel tulutult väravavõimalust otsinud prantslased jõudsid viigini 58. ja võiduväravani 61. minutil. Mõlema tabamuse autoriks märgiti Hispaania klubi Real Sociedadi noortesüsteemis mängumeheks sirgunud 25-aastane Griezmann.

«Me ei mänginud esimesel poolajal hästi,» nentis Griezmann uefa.com-ile. «Me kõik – peatreener ja mängijad – ütlesime riietusruumis tõsiseid asju. Ütlesime, et mängime ju Prantsusmaa eest, ja andsime seega endast kõik. Ka fännid aitasid meil jõuda sinna, kuhu oli vaja,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles