Võrkpallur Kreek tunneb eurosarja mineku ees hirmu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Kreegi koostöö Kuuba sidemängija Maikel Moreno Salasega (vasakul) kulgeb ladusalt hoolimata sellest, et mehed ei saa keelebarjääri tõttu üksteisega suhelda.
Ardo Kreegi koostöö Kuuba sidemängija Maikel Moreno Salasega (vasakul) kulgeb ladusalt hoolimata sellest, et mehed ei saa keelebarjääri tõttu üksteisega suhelda. Foto: PlusLiga

Poolas elu parimat võrkpalli mängiv Ardo Kreek mõtleb hirmuga selle peale, kui talle palka maksev Varssavi Polütehnikum peaks tulevaks hooajaks kindlustama koha esiviisikus ehk eurosarjas.


«Eurosarja minek oleks õudukas,» väitis Kreek. «Meil on tihtipeale kaks mängu nädalas ja eurokohtumiste lisandudes läheks koormus väga suureks. Ma ei kujuta ette, mida näiteks meistermeeskonna Belchatowi PGE mehed peavad läbi elama. Nende elu kulgebki vist ainult ratastel.»

Praegune tähtede seis näitab, et eurosarjast välja jäämine oleks pigem halbade asjaolude kokkulangemine. Polütehnikum asub kaks vooru enne põhiturniiri lõppu viiendal kohal, võimalus on tõusta ühe koha võrra. Rahvusvahelisele areenile pääseb viis paremat.

Uute reeglite kohaselt pole esikuuiku meeskondadel võimalik allapoole kukkuda. Teises ringis mängitakse omavahel kaks korda läbi ja neli edukamat selgitavad medaliomanikud.

Asjade nii soodne kulg annab põhjust väita, et tõenäoliselt hakkab Kreegi kaheaastasest lepingust Polütehnikumiga tiksuma ka teine pool. Senine hooaeg on Kreegil niivõrd hästi välja kukkunud, et 24-aastasel ja 203 cm pikkusel võrkpalluril pole kordagi pähe tikkunud mõtet klubi vahetada.

Kreek on igas mängus kuulunud algkoosseisu ja teda on vaid üksikutel kordadel välja vahetatud – ainuüksi need faktid tõestavad, et Eesti koondislane on kerkinud omas valdkonnas hinnatud meheks.

Ja mis saab olla nauditavam, kui su võimsaid rünnakuid, kõrgeid blokke ja teravaid serve jälgivad saalis tuhanded silmapaarid.

Tavamänge peab Polütehnikum 3500 pealtvaatajat mahutavas hallis, kuid tugevamaid vastaseid võõrustatakse 5000 istekohaga saalis. «Poola rahvale lihtsalt meeldib võrkpalli vaatamas käia. Hooaja alguses oli tribüünide täitumus pool kuni kolmveerand, nüüd annab tühje kohti leida,» märkis Kreek.

Eelmisel hooajal meistriliigast välja langenud, kuid Kreegi eelmise klubi Radomi Jadari koha endale ostnud Polütehnikum on kahekordistunud (pisut üle miljoni euro – toim) eelarvet nutikalt kasutanud ning ühtlase meeskonna koostanud. Peatreener Radoslaw Panas on hea suhtlejana suutnud luua pingevaba õhkkonna. Näiteks kui järgmise kohtumiseni jääb piisavalt aega, on mängijatel lubatud bussiga koju tagasi sõites end mõne õllega karastada.

Temporündaja jaoks on eriti oluline koostöö sidemängijaga. Kreegil ja kuubalasel Maikel Moreno Salasel klapib omavahel hästi hoolimata sellest, et mehed keelebarjääri tõttu omavahel suhelda ei saa.

«Ei saa öelda, et ma võrreldes eelmiste hooaegadega rämedalt kõrgele hüppan, kuid tunnen end selles meeskonnas koduselt. Nõrgimaks kohaks on ehk diagonaalründaja positsioon,» ütles Kreek.

16 seni peetud mängus keskmiselt 8,7 punkti toonud ja 2,1 blokki pannud eestlane näeb suurimat varu just vastaste rünnakute tõrjumisel. Tema 215 cm pikkuse meeskonnakaaslase Marcin Nowaki keskmine blokinäitaja on näiteks 2,7.

«Individuaalseks nõrkade kohtade lihvimiseks napib treeningutel aega. Mängudes hakkan vahepeal oma peaga mõtlema, kuigi peaksin järgima koosolekul kokkulepitut. Enne kohtumist tehakse põhjalik kodutöö ja selle põhjal on vastaste sidemängija tegevus päris palju ette teada,» rääkis Kreek.

Varssavi kesklinnast 10 km kaugusel koos elukaaslase Mari ning poja Carliga klubi antud kahetoalises korteris elav Kreek naudib uuselamurajooni rahu ja vaikust. «Radomis elasin tõelises getos. Tänaval küsisid poisid suitsu, õnneks oli pakk taskus. Raske öelda, mis minuga eitava vastuse korral oleks tehtud. Lõpuks saime nii headeks sõpradeks, et poisid kutsusid mind viina jooma,» meenutas Kreek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles