Triatloni karikasari algas Priit Ailti võiduga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Ailt.
Priit Ailt. Foto: Tõnis Kukk

Pühapäeval alanud Eesti triatloni karikasarja avaetapil Valgas võtsid kuumas ilmas ja olümpiadistantsi pikkusega võistlusrajal üksteiselt mõõtu 140 triatleeti, kellest kiireimad olid Priit Ailt ja Alma Sarapuu.

 

Tänavusel seitsmeetapilisel karikasarjal, kus lisaks Valgale võisteldakse veel Viljandis, Tartus, Elvas, Tallinnas, Rõuges ja Tõrvas, asus möödunud aastast karikavõitu kaitsma Tallinna mees Mart Suurkivi, kelle väärilist konkurentsi oli pakkumas eelkõige pikematele distantsidele keskenduv Priit Ailt, teatab Triatloni Liit oma kodulehel.

Priit Ailt, kes argielus töötab füsioterapeutina nii Eesti Jalgpalliliidu U21 koondise, Eesti Ujumisliidu kui Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni juures, haaras juba ujumisetapil Suurkivi ees väikese initsiatiivi ning liikus oma meelisalale, rattasõidule, napi eduga valitseva karikakaitsja ees.

40 km rattasõit panigi kokkuvõttes asjad paika. Rattarajal enam kui kaheminutilise edu Suurkivi ees sisse sõitnud Priit asus 10 km jooksudistantsile turvalise kahe minuti ja 28 sekundilise eduga. Ja ehkki kodumaise triatloni üks paremaid jooksumehi Suurkivi üritas veel võimatut võimalikuks teha jäi, Priidu kättesaamisest lõpuks ikkagi 32 sekundit puudu.

Ailti lõppaeg enam kui 30-kraadises kuumuses läbitud olümpiadistantsil oli 2 tundi 2 minutit ja 42 sekundit. Teisena lõpetanud Suurkivi järel ületasid lõpujoone järgmistena Rauno Miljand ning oktoobris Hawaii Ironmanil võistelnud Villu Vakra. 

Naiste arvestuses oli Valgas sedapuhku kerge tööpäev Alma Sarapuul, kes tänu noorte konkurentide puudumisele eilse Baltimaade meistrivõistluste tõttu juba ujumisetapil ülejäänud naisvõistlejatega minutilise edu sisse tegi. Lõppaeg 2:23.22 andis möödunud hooaja karikavõitjale kindla esikoha Mirjam Alliku ning ultratriatloniks valmistuva Sirlet Viilase ees.

Eesti triatloni karikasari jätkub eeloleval nädalavahetusel Viljandis, kus on kavas sprindidistants. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles