Itaalia kukutas tiitlikaitsja Hispaania ja võttis nelja aasta taguse finaali eest revanši

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Euroopa meistrivõistluste kaheksandikfinaalis alistas Itaalia nelja aasta tagused finaali kordusvaatuses 2:0 tiitlikaitsja Hispaania. Skoori avas 33. minutil Giorgio Chiellini ning esimesel lisaminutil vormistas lõppseisu Graziano Pelle. Veerandfinaalis kohtuvad itaallased Saksamaaga.

Itaalia - Hispaania 2:0 (1:0)

Väravad: 33. Chiellini, 90.+1. Pelle

Enne mängu:

Tiitlikaitsja Hispaania, kes alistas itaallased neli aastat tagasi finaalis veenvalt 4:0, komistas ootamatult alagrupiturniiri viimases mängus, kaotades eduseisust Horvaatiale 1:2. Lisaks jättis keskkaitsja Sergio Ramos viigiseisult realiseerimata penalti. See tähendas, et turniiri alustuseks Tšehhist ja Türgist jagu saanud hispaanlased jäid alagrupis teiseks ning sattusid tugevamale tabelipoolele.

Itaalia tagasi alagrupi esikoha turniiri esimese meeskonnana, kui alistas esmalt Belgia ja seejärel ka Rootsi. Alagrupi viimases mängus jäädi aga 0:1 alla võitu vajanud Iirimaale. Tänase mängu eel pole kummalgi probleeme mängukeeldudega, küll aga jääb Itaalia poolel jalavigastuse tõttu eemale poolkaitsja Antonio Candreva. Lisaks on itaallastest koguni kümme meest ühe kollase hoiatuskaardi kaugusel mängukeelust, mis jätaks nad võimalikust veerandfinaalist eemale.

Seni on Itaalia ja Hispaania omavahel kohtunud 34 korda ning mõlemad on võitnud 10 mängu, ülejäänud 14 kohtumist on lõppenud viigiga. Lisaks nelja aasta tagusele finaalile kukutas Hispaania itaallased konkurentsist ka 2008. aasta EMil, kui veerandfinaalis võideti penaltiseeria järel. Pärast 2012. aastat on vastamisi oldud kolm korda – 2013. aasta maailmajagude karikaturniiril jäi Hispaania penaltiseerias peale 7:6 ja võitis aasta hiljem Pedro väravast maavõistluse 1:0.

Viimati mängiti tänavu märtsis ja siis jäi Itaalias toimunud maavõistlus 1:1 viiki. Itaalia viimane võit pärineb 2011. aasta maavõistlusest, mis võideti Baris tänu Riccardo Montolivo ja Alberto Aquilani väravatele 2:1. Tänase kohtumise võitja läheb laupäeval veerandfinaalis vastamisi valitseva maailmameistri Saksamaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles