Kui sportlast ootab ajateenistus, siis pääsu pole

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Täht
Robert Täht Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kolm Eesti võrkpalli rahvuskoondise mängijat Oliver Venno (26), Robert Täht (22) ja Renee Teppan (22) on sel suvel koondisemängude ajal pidanud tegelema ka sellega, et ajateenistust edasi lükata. Näiteks Venno käis arstlikus komisjonis Euroopa liiga viimase mängupäeva hommikuse trenni ajal. Kõik nad läbisid arstliku kontrolli edukalt ning said kutse Eesti kaitseväkke.

Teatavasti saavad paljud Eesti sportlased aega teenida lühendatult (kümme nädalat), niinimetatud spordirühmas. Mingit garantiid sinna pääsemiseks aga pole ja süsteem on üsna segane. Isegi kui alaliit täidab kõik tingimused ja ajab paberimajanduse korda, pole kindel, et hetkel riigi edukaima ja suurima tulevikuga pallimänguvõistkonna parimad mängijad ning teisedki sporditipud, kel on karjääri ohtu seadmata võimatu ajateenistust läbida, saavad pikendust või saadetakse spordirühma.

Kui koduliigade mehed saavad tõesti spordirühmas olles osaliselt trenni jätkata, siis võrkpallikoondis on ka pea kogu suve rakkes, sest mängitakse Euroopa liigas või tiitlivõistluste valikturniire ja ei jää ka suvel sellist aega ajateenistuse läbimiseks, mis karjääri ära ei lõhuks. Lisaks on suvine aeg ettevalmistus klubihooajaks ja ilma selleta ei saa sügisel mängima hakata.

Alal ja alal on ses osas vahe, kas oled laskesuusataja, sõudja või oled Euroopa tippliiga mängija. Venno ja Täht ei saa minna oma Türgis ja Poolas asuvate klubide juurde ja öelda, et «vabandust, aga pean sõjaväkke minema.» Siis neil klubi enam poleks. Samuti oleks rohkem kui absurd, kui nimetatud mehed ei saaks Eesti koondist aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles