Galerii: järjekordselt EMil põrunud inglased langesid lõpuvile järel ahastusse (1)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inglismaa jalgpallikoondis kaotas Euroopa meistrivõistluste kaheksandikfinaalis 1:2 Islandile ning peab taas suurturniirilt varakult koju sõitma. Kui paljude mängijate silmis olid lõpuvile järel pisarad, siis väravavaht Joe Hart tegi fännide suunas üheselt mõistetava žesti - palume vabandust.

End jalgpalli sünnimaaks nimetava ja tänaseni jalgpalli suurriikide hulka kuuluva Inglismaa käekäik koondisetasandil on olnud EMidel väga kehv. Pärast 1996. aasta kodust EMi, kus jõuti poolfinaali, pole kordagi pääsetud kaugemale kui kaheksa parema hulka. 2004. ja 2012. aastal kaotati seal penaltitega vastavalt Portugalile ja Itaaliale, 2000. aastal piirduti alagrupiturniiriga ja 2008. aastal jäädi finaalturniirilt üldse kõrvale.

Tänane kaotus Islandile tähendab seda, et Inglismaa pole jätkuvalt mitte kunagi suutnud kodust eemal peetaval EMil väljalangemismängu võita. 1968. aastal lõpetati turniir küll neljandana, ent siis osaleski finaalturniiril vaid neli meeskonda. Inglased kaotasid toona poolfinaalis Jugoslaaviale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles