Video: Islandi jalgpallikommentaator läks võidu järel täiesti hulluks

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi mängijad rõõmustamas.
Islandi mängijad rõõmustamas. Foto: SCANPIX

Islandi jalgpallikoondise eilne võit Inglismaa üle polnud suureks saavutuseks mitte ainult väljakul käinud mängijatele, vaid kogu riigile ja üks telekommentaator ei suutnud seda õnne uskuda ning kaotas täielikult enesevalitsuse.

Island jäi eilses kaheksandikfinaalis küll Inglismaa vastu kiirelt kaotusseisu, kuid 18. minutiks oldi 2:1 juhtimas ja seda seisu suudeti hoida lõpuni. Kui kohtunik andis ajaloolise mängu lõpuvile, asusid Islandi koondislased loomulikult juubeldama ja sama tegi ka üks nende riigi telekommentaator.

Nimelt lasi juba varasemalt EMil suurte juubeldustega silma paistnud Gudmundur Benediktsson eilse võidu järel eetrisse tõelised rõõmuhõisked. «See on tehtud! See on tehtud! Me ei lähe kunagi koju!» kiljus ülirõõmus Benediktsson. «Kas te nägite seda? Kas te ikka nägite seda? Ärge kunagi äratage mind sellest imelisest unenäost,» kisas kommentaator edasi.

«Island mängib pühapäeval Prantsusmaaga! On Prantsusmaa vs Island! Te võite koju minna, te võite Euroopast välja minna, võite minna, kuhu kurat ise tahate! Tänane lõppseis on Inglismaa üks ja Island 2, muinasjutt jätkub!» olid Benediktssoni eufoorilised kommentaarid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles