Vene uurimiskomisjon kahtlustab Moskva dopingulabori eelmist juhti valetamises

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva dopingulabor.
Moskva dopingulabor. Foto: SCANPIX

Moskva antidopingu laboratooriumi endine juht Grigori Rodt šenkov võis oma ametiajal tahtlikult dopinguteste hävitada, vahendab Vene uurimiskomisjon.

«2014. aastal saatis Rahvusvaheline Antidopinguagentuur (WADA) Rodtšenkov kirja, mille kohaselt pidid kõik Moskvas hoitavad testid paiknema seal avamata,» rääkis uurimiskomisjoni kõneisik Vladimir Markin raadiointervjuus Venemaa Vesti FMile.

Ent mingil põhjusel otsustas ta need hävitada. USA-s viibiv Rodtšenkov väidab ise, et niimoodi sundis teda tegutsema keegi teine. Vene uurimiskomisjon saatis vahepeal USA-sse taotluse, et algatada mehe suhtes kriminaalasi. Nii on Rodtšenkov alates juuni keskpaigast süüdistatav.

Markini jutu järgi kinnitas Rodtšenkov WADA-le, et ta sai nende kirja kätte ning sõnumi sisust aru.

Sellest hoolimata olevat kahtlusalune käskinud oma alluvatel proovid hävitada 12. detsembril aastal 2014, et vältida paljastusi ja säilitada oma mainet.

17. juunil kinnitasid nii Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF)  kui ka Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK), et Venemaa kergejõustikukoondis jääb tänavustelt suveolümpiamängudelt eemale.

Mõned päevad hiljem teatas Venemaa Kergejõustikuliit, et nad kaebavad otsuse edasi Spordi Arbitraažikohtusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles