Maailma esinumber loobus Zika viiruse tõttu Rio mängudest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jason Day.
Jason Day. Foto: SCANPIX

Golfi maailma edetabeli esinumber Jason Day teatas, et loobub Rio olümpiamängudel osalemisest, kuna pelgab Zika viirust. 28-aastane austraallane lisas, et risk on küll väike, kuid ta ei kavatse seda siiski võtta, kuna kardab viiruse mõju oma naise tulevasele rasedusele.

«Rio olümpial võistlemine on mulle alati olnud oluline eesmärk, kuid golf ei saa olla minu perekonnast tähtsam,» vahendab BBC Day sõnu. Rio mängudest on samal põhjusel loobunud ka Rory McIlroy, samuti ei sõida seetõttu mängudele austraallane Marc Leishman, Fijit esindav Vijay Singh, lõuna-aafriklane Branden Grace ja põhjaiirlane Graeme McDowell. Muud põhjused on olümpiast loobumiseks ettekäändeks toonud suurturniiride võitjad Adam Scott ja Louis Oosthuizen.

Golf naaseb olümpiakavasse pärast 112-aastast vaheaega, kuid nii paljude tippude puudumine on alaliidule suur tagasilöök. Zika viiruse tõttu ei sõida Riosse ka USA maanteerattur Tejay van Garderen, tuues põhjuseks selle, et tema naine ootab last.

Rio mängud korraldajad väidavad, et hirm viiruse pärast on ülepaisutatud. Olümpiamängud algavad 5. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles