Eile rahatu paksuke, täna Federeriga Wimbledonis: maailma 772. reket naudib tuhkatriinulugu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma edetabelis 772. kohal oleva Marcus Willis alistas Wimbledonis leedulase Ricardas Berankise.
Maailma edetabelis 772. kohal oleva Marcus Willis alistas Wimbledonis leedulase Ricardas Berankise. Foto: SCANPIX

Wimbledoni tenniseturniiril on meesüksikmängus seni suurima üllatuse valmistanud maailma edetabelis alles 772. kohal olev britt Marcus Willis, alistades avaringis 6:3, 6.3, 6:4 leedulase Ricardas Berankise, kes on edetabelis 54. real. Preemiaks ootab Willist nüüd ees kohtumine Roger Federeriga.

Veebruaris plaanis 25-aastane Willis seejuures tennisega lõpparve teha ja Philadelhpiasse kolida, kus teda ootas treeneritöö. Siis tuli aga mängu armastus – Willis kohtas ühel õhtul sugulastega väljas viibides Jennifer Bate'i, kes veenis teda Londonisse jääma. Nende suhe muutus aina tõsisemaks ning Bate leidis, et Willis peaks üritama siiski tennisemänguga jätkata.

«Kohtasin tüdrukut. Ta ütles mulle, et ära mine ära, nii et ma ei läinudki. Tegin nagu kästud,» naeris Willis ise pärast edukalt läbitud kvalifikatsiooniturniiri New York Timesile intervjuud andes. Vigastuste ja rahaprobleemide käes vaevelnud Willis oli enne Wimbledoni osalenud 2016. aastal vaid ühel Tuneesias peetud kõige madalama võimaliku kategooria profiturniiril, teenides selle eest 356 dollarit. Wimbledoni valikturniiri tabelisse pääses ta viimase brittidele ette nähtud vabapääsmega.

Marcus Willise kallim Jenny Bate. FOTO: Scanpix
Marcus Willise kallim Jenny Bate. FOTO: Scanpix Foto: Adam Davy/PA Wire/Press Association Images

Avaringis alistas Willis jaapanlase Yuichi Sugita, kusjuures tegu oli tema karjääris esimese korraga, kui ta suutis võita maailma edetabelis esisaja hulka kuuluvat mängijat. Seejärel sai Willis jagu ka venelastest Andrei Rubljovist ja Daniil Medvedjevist ning jõudis esimeses briti tennisistina pärast 2008. aastat kvalifikatsiooniturniirilt põhitabelisse. Ühtlasi kaasnes sellega tšekk 32 000 dollarile.

Willise karjääri seniseks tipphetkeks oli olnud 2014. aastal Knoxville'is peetud Challenger-turniir, kus ta jõudis veerandfinaali. Samal turniiril jäi ta aga pealtvaatajatele silma ka sellega, et oli märgatavas ülekaalus, ning üks ilkuja ristis Willise Facebookis Cartmaniks, viidates South Parki multifilmile. Tänaseks on Willis tolle ajaga võrreldes 25 kilo alla võtnud ning viskab hüüdnime üle ka ise nalja. «See on hea huumor, mul pole selle vastu midagi,» muigas ta.

Teises ringis läheb Willis vastamisi maailma kolmanda reketi, Wimbledonis seitse korda võidutsenud Roger Federeriga. «Ennist kõndisin võistluskeskuses ringi ja vastu tuli Novak Djokovic. Lõug kukkus korraks vastu maad, aga püüan head nägu teha ja teeselda, et see ongi normaalne,» muigas Willis. «Tunne on hea, kuid olen ka taibanud, et tahan seda kogeda igapäevaselt ja iganädalaselt. Pean tööd tegema ja vaeva nägema ning pingutama,» sõnas ta.

Hambaarstina töötav Bate usub, et ilusaid hetki tuleb veel. «Tema peas on miski äkitselt paika loksunud ja nüüd on ta valmis. Ta naudib kõike ja suudab endast veel palju anda,» sõnas Bate.

Marcus Willis tähistab koos sõpradega võitu. FOTO: Scanpix
Marcus Willis tähistab koos sõpradega võitu. FOTO: Scanpix Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS
Willist ootab nüüd ees kohtumine Roger Federeriga. FOTO: Scanpix
Willist ootab nüüd ees kohtumine Roger Federeriga. FOTO: Scanpix Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles