Kohtuniku saamatus oleks vabavõitlejale peaaegu elu maksnud

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manny Vazquez.
Manny Vazquez. Foto: Manny Vazquez MMA / Facebook

Vabavõitleja Manny Vazquez oleks kohtuniku ebaprofessionaalsuse tõttu äärepealt hinge heitnud, kui tema matš Steven Petersoniga lõppes süngetes toonides.

Vazquez ja Peterson kohtusid Legacy FC 56 võitlusõhtu peamatšis, kui Petersonil õnnestus Vazquez neljandas raundis tagantkägistusse haarata. Vazquez kaotas selle tulemusel peaaegu kohe teadvuse ja kohtunik pidanuks matši el hetkel lõpetama, ent tal kulus sekkumiseks veel mitu sekundit.

Seda, et midagi on valesti, märkasid kohe ka matši kommentaatorid, kellest üks ütles ärevalt: «Ta on audis, ta on audis! Kohtunik peab selle lõpetama!» Ehkki Vazquez lebas ka pärast Petersoni haardest vabanemist edasi ringi põrandal, silmad pahupidi, tuli ta õnneks õige pea uuesti teadvusele.

Pärast matši pälvis ringikohtuniku tegevus siiski palju kriitikat, teiste seas oli tema peale väga vihane ka UFC võitleja Scott Holtzman. «Tõesõna, kui see kohtunik peaks endale veel ühe matši saama, tuleks kohtunikekogu laiali saata,» leidis üks vabavõitlusfänn. «See ei ole «võitleja otsus»... Kohtunikul on vaja teha vaid ühte tööd,» lisas teine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles