Portaal: üks Venemaa koondislane kostitas EMi ajal teist rusikahoobiga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhkise kulmuga Pavel Mamajev (vasakul) võitleb palli pärast Walesi poolkaitsja Joe Alleniga.
Lõhkise kulmuga Pavel Mamajev (vasakul) võitleb palli pärast Walesi poolkaitsja Joe Alleniga. Foto: SCANPIX

Venemaa uudisteportaal Life.ru avaldas loo, kus väidetakse, nagu oleks jalgpalli EM-finaalturniiril alagrupis viimaseks jäänud Venemaa koondislased Pavel Mamajev ja Roman Širokov enne viimast mängu omavahel kaklema läinud. Väidetava tüli põhjuseks oli Mamajevi korduv ja valjuhäälne kriitika koondise peatreeneri Leonid Slutski aadressil.

Life avaldas detailse kirjelduse, kus pealtnägija rääkis, miks ilmus Mamajev viimasele alagrupikohtumisele Walesiga, kulm lõhki. Põhjuseks oli pärast Slovakkiale kaotatud mängu puhkenud tüli Mamajevi ja Slutski vahel. «Slovakkia-mängu järel hakkas Mamajev riietusruumis Slutskit sõimama, pärides peatreenerilt aru, miks ta alles teisel poolajal platsile saadeti,» rääkis allikas Life.ru’le.

«Treener paneb platsile selle p*sa ja õiged mängumehed saavad väljakule alles teiseks poolajaks,» olla Mamajev kirunud, viidates poolkaitsjale Roman Neustädterile. Neid sõnu kuulis ka Slutski, kes palus Mamajevil vabandada ja rahuneda. Poolkaitsja olevat seepeale sõnagi lausumata duši alla sammunud ja näis, et kogu lugu lõppes sellega.

Allika väitel pöördus Slutski aga järgmisel päeval Mamajevi poole taas palvega meeskonnakaaslaste ees vabandada. Mamajev olevat reageerinud vihaselt ja asunud Slutskit sõimama, mispeale ka treeneril närv üles ütles. Enne aga, kui Slutski jõudis Mamajevile kallale minna, hüppasid teised mängijad neid takistama. «Sõim kestis veel mitu minutit, enne kui mehed maha rahunesid, kuid pinge jäi õhku. Hiljem jõusaalis asus Mamajev uuesti pikalt-laialt seletama, et Slutski ei kõlba ametisse. Selle peale kaotas närvid Širokov, kes läks ja andis Pavelile paremsirge. CSKA mängijad olid otsekohe mitmekesi Mamajevi ümber ja tegid talle selgeks, et kui ta veel suud pruugib, pole see ainus obadus, mille ta saab,» kirjeldas allikas.

Kohtumiseks Walesiga edutas lisaks koondise peatreeneriameti pidamisele ka CSKAd juhendav Slutski Mamajevi algkoosseisu, öeldes talle väidetavalt: «Kui sa nii kõva mees oled, siis mine ja näita seda.» Ametlikult öeldi, et Mamajev vigastas kulmu jõusaalis treenides.

«Noh, ja kõik nägid, mida Mamajev suutis. Mitte midagi,» võttis allikas kogu loo kokku. Pärast kaotust Walesile olevat Mamajev kohe meeskonna peatuspaigast lahkunud, sõites Nice’i puhkama. Sotsiaalmeediasse püstitas ta aga foto kommentaariga: «Andsime endast turniiril kõik.»

Portaalil R-Sport õnnestus loo kohta lühikommentaar saada ka Širokovilt, kes nimetas kõike väljamõeldiseks. «Mõni meie spordiajakirjanik on järjekordse vale kirja pannud,» sõnas Širokov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles