Tippkorvpallur andis lühikese aja jooksul teise kanepit sisaldanud dopinguproovi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephane Lasme.
Stephane Lasme. Foto: SCANPIX

Gaboni korvpallur Stephane Lasme, kes mängib Türgi tippklubi Istanbuli Galatasaray ridades, andis lühikese aja jooksul teise positiivse dopinguproovi. Pärast Türgi meistrivõistluste veerandfinaalmängu 22. mail Lasmelt võetud proov näitas kanepi tarvitamise jälgi, kirjutab L’Equipe.

Nüüd selgus, et positiivne oli ka Lasmelt poolfinaali järel võetud uriiniproov. Tänavu Galatasaray Eurocupi võiduni aidanud Lasme oli taas tarvitanud kanepit, kirjutab Amkspor. Galatasaray teatas kohe, et lõpetab mängijaga lepingu. Kui esimeste proovitulemuste selgumise järel arvati, et Lasmet ootab kolme kuni kuue kuu pikkune võistluskeeld, siis nüüd venib karistus arvatavasti pikemaks.

33-aastane Lasme valiti 2007. aastal NBAsse, kus ta kuulus nii Golden State Warriorsi kui ka Miami Heati ridadesse, kuid pidas esimese klubi eest vaid ühe ja teise eest 15 mängu. Hiljem on ta esindanud selliseid Euroopa tippklubisid nagu Belgradi Partizan, Tel Avivi Maccabi, Panathinaikos ja Anadolu Efes, alates mullusest mängib ta Galatasaray ridades. Tänavuses Eurocupi finaalseerias valiti Lasme kõige väärtuslikumaks mängijaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles