Järjekordse EM-koondise kapten teatas karjääri lõpetamisest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria koondise teekond jalgpalli EMil on äsja lõpu saanud. Kapten Christian Fuchs (paremal) lohutab Alessandro Schöpfi.
Austria koondise teekond jalgpalli EMil on äsja lõpu saanud. Kapten Christian Fuchs (paremal) lohutab Alessandro Schöpfi. Foto: SCANPIX

Jalgpalli EM-finaalturniiril pettumuse üle elanud Austria koondise kapten Christian Fuchs teatas, et tõmbab koondisekarjäärile joone alla. Austria jäi oma alagrupis viimaseks, ehkki enne turniiri peeti neid võimalikeks üllatajateks ja ennustati neile minimaalselt grupist edasipääsemist.

Lõppenud klubihooajal Leicester Cityga Inglismaa meistriks tulnud Fuchs andis oma otsusest teada Facebooki vahendusel. «Mäng Islandi vastu oli mulle punavalges särgis viimane. Olen koondises veedetud kümne aasta üle väga uhke, mängisin seal alati rõõmuga,» kirjutas Fuchs. 30-aastane kaitsja jõudis koondist esindada 78 kohtumises ja lõi ühe värava.

Valiksarjas Venemaa ja Rootsi ees oma alagrupi võitnud Austria kaotas finaalturniiril esmalt Ungarile, tegi seejärel viigi Portugaliga ja omas enne viimast alagrupimängu ikkagi edasipääsuvõimalust, kuid jäi 1:2 alla Islandile.

Lisaks Fuchsile on loobumisest juba teatanud ka Horvaatia koondise kapten Darijo Srna, kelle meeskond jäi kaheksandikfinaalis lisaajal alla Portugalile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles