USA mitmekordsed olümpiavõitjad ei suutnud Rio-pääset kindlustada

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryan Lochte.
Ryan Lochte. Foto: SCANPIX

Ujujad Ryan Lochte ja Missy Franklin olid sunnitud USA-s Omahas toimuval olümpiaeelsel katsevõistlusel mitmendat õhtut järjest oma tulemustes pettuma.

Lochte, kes vaevles äsja kubemevigastuse küüsis, läks 400 meetri kompleksujumises tiitlit kaitsma, kuid ujus end finaalis alles kolmandaks. Lisaks kaotas 31-aastane ameeriklane 200 meetri vabaltujumises nooremale konkurendile Townley Haasile, kes suutis ujuda võiduajaks 45,66.

Midagi head ei toonud Lochte’ile kaasa ka 4x200 meetri vabaltujumise teatevõistkonnas figureerimine, kus mitmekordne olümpiavõitja jõudis oma vahetuses alles neljandana pärale.

Teine samuti 2012. aastal Londonis kulla võitnud ameeriklanna Missy Franklin lõpetas naiste 100 meetri seliliujumise alles seitsmendana, ujudes ajaks 1.00,24. 21-aastane Franklin loodab paremini esineda 200 meetri vabaltujumise finaalis, kuhu ta jõudis kokkuvõttes neljanda ajaga 1.55,10.

Lisaks neile võtab võistlustest osa ka läbi aegade edukaim olümpiasportlane Michael Phelps, kes jõudis 200 meetri liblikadistantsil ajaga 1.55,17 poolfinaali. 2004. aastal Ateenas ja 2008. aastal Pekingis olümpiakulla haaranud Phelps soovib Rios kätte maksta Lõuna-Aafrika rivaalile Chad Le Closile, kellele ameeriklane Londonis alla vandus.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles