Legendaarne jalgpallitreener: islandlaste mänguoskus jätab soovida (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglise koondise alistanud islandlased võitu tähistamas
Inglise koondise alistanud islandlased võitu tähistamas Foto: SCANPIX

Esmaspäeval tegi Islandi jalgpallikoondis EMil Inglismaa koondisele tuule alla, võites 2:1 ning islandlastest sai paljude soosik.

Island läheb 3. juulil veerandfinaalis kokku Prantsusmaaga, edastab iltalehti.fi.

Norrakast legendaarne jalgpallitreener Nils Arne Eggen ei jaga vutifännide ja -ekspertide eufooriat Islandi koondise suhtes, vaid on kriitiline.

Eggeni arvates jätab rootslase Lars Lagerbäcki treenitud Islandi meeskonna mäng soovida.

«Islandlased on jõudnud kaugele, kuid nende mänguoskuses on märgatavaid puudujääke. Nad on kaitses ja rünnakus head, kuid palju on veel puudu, mis teeks neid headeks jalgpalluriteks, agressiivsust on vähe ja mõnikord on nad liiga krampis,» lajatas pensionil olev endine treener.

Eggeni jalgpallifilosoofia põhineb hollandlaste omal ja ta arvab, et islandlased peaksid oma strateegiat ja taktikat pisut muutma.

«Kas Islandi koondis saavutaks enam, kui kasutaks agressiivset taktikat? Tuleb vaid treenida ja saavutada teatud kvaliteet. Inglismaa alistamine viitas samas sellele, et inglastel puudus korralik koostööstrateegia,» nentis ekstreener.

Islandlasi Eggeni arvamus kindlasti ei kõiguta. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles