Jalgpalli EMi kiireim mees on noor prantslane

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingsley Coman
Kingsley Coman Foto: PIXATHLON/SIPA/PIXATHLON/SIPA

Prantsusmaal toimuv jalgpalli EM on veerandfinaalide ootuses. Seni mängitud 44 kohtumise peale on UEFA kodulehelt võimalik leida huvitavat statistikat.

Näiteks kõige paremat kiirust on näidanud Prantsusmaa koondise ääreründaja Kingsley Coman (33 km/h), kellele järgnevad Põhja-Iirimaa poolkaitsja Josh Magennis (32 km/h) ja Türgi ründaja Emre Mor (32 km/h).

Enim tõrjeid on teinud Islandi väravavaht Hannes Halldorsson (23), edestades Põhja-Iirimaa väravavahti Michael McGoverni ja Ungari väravavahti Gabor Kiralyt kuue tõrjega (mõlemal 17 tõrjet).

Kõige rohkem väravasööte on kogunud Belgia ääreründaja Eden Hazard (3), edestades nii Walesi poolkaitsjat Aaron Ramseyt, Belgia poolkaitsjat Kevid De Bruyne’i, Islandi poolkaitsjat Kari Arnasoni ning Portugali ääreründajat Cristiano Ronaldot ühe väravasööduga (kõigil nimetatutel 2 resultatiivset söötu).

EMi väravalööjate edetabeli tipus on kolm mängijat kolme väravaga: Walesi Gareth Bale, Prantsusmaa Antoine Griezmann ning Hispaania Alvaro Morata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles